60 jaar Junior Kamer Zaanstreek (JKZ)

Om eerlijk te zijn – en dan zijn we even eerlijk – hebben we moeite met de Junior Kamer. En zeker die van de Zaanstreek.

We vinden het een warsige club en aan de andere kant zijn ze toch best wel geinig.

Hoe dan ook: ze bestaan al zestig jaar.

Er worden banden voor het leven gesmeed tussen ‘jongens’ van 25 tot 40 jaar. Vrouwen worden al zestig jaar succesvol geweerd, en de kuikens die na hun 40ste het nest worden uitgegooid, zoeken snel weer warmte bij elkaar bij opvolgende clubjes als de Haentjes of de Rotary (die laatste laat overigens wel chicks toe).

Oké, dan het geinige deel
De kuikens doen ook veel goed. Om de toekomstige old-boy-banden te smeden wordt er met vereende krachten gewerkt aan het binnenhalen van geld voor goede doelen. Het siert de ondernemende vrinden dat ze daarbij niet direct kijken naar de subsidiemogelijkheden, maar uitgaan van de eigen kracht.

De evenementen die worden georganiseerd laten zien dat de jongens ballen hebben. Zo wisten ze met bijvoorbeeld Club Culinair en Te land, Ter Zaan en in de Lucht, flinke bedragen bijeen te krijgen voor De Blijde Ruiters, een speeltuin van het nieuwe ZMC, de voedselbank en het blijfhuis.

Feest
Vanavond is het feest. Voor de gelegenheid is über-Haen Xander-met-de-moeilijke-achternaam uitgenodigd (brrrrr), maar… ook alle mensen van Stichting Dierenzorg, waarvan de kamerkuikens dan weer sponsor zijn.

Een en al grijs (nog niet kalend en bolbuikend?) gebied dus, maar zestig is een respectabele leeftijd en wij vinden het een felicitatie waard.

Orkaantip: Kuikens, lonk niet aan de subsidieborst, en blijf ons verrassen met jullie evenementen-met-ballen.

Oké, nog één tipje toe: de handen-foto– vinden we verschrikkelijk. Denigrerend, alsof de vrijwilligers die hun ziel, zaligheid en tijd voor anderen inzetten, bedelen, terwijl het juist zij zijn die niet incidenteel maar structureel – vaak vrijwillig – met de poten in de modder staan.

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Komen jullie op ons feest? We nodigen jullie graag uit als gast, wie weet heeft de Orkaan dan na vanavond minder moeite met de Junior Kamer Zaanstreek.

 • Joost Kroes

  Om eerlijk te zijn – en dan ben ik even eerlijk – heb ik moeite met de Orkaan. En zeker met dit artikel.
  Van een “krant” verwacht je toch dat deze op zijn minst objectief is. Ik zie regelmatig artikelen doordringt met meningen van de redactie. Apart!

  Junior Kamer Zaanstreek is inderdaad een netwerk voor ondernemende mannen tot 40 jaar. Raar dat het alleen voor mannen is? Mwa… Volgens mij zijn er veel netwerkclubs die zich richten op een bepaalde groep. Denk bijvoorbeeld aan het Vrouwen Netwerk+ voor de ondernemende Zaanse Vrouw. Is dit gelijk warsig? Neu…

  Ok, dan het geinige deel…

  Met vereende krachten zorgt JKZ ieder jaar weer voor een prachtige cheque voor een goed doel. Dit jaar doen door een diner en een optreden van Shirma Rouse (heeeey hadden jullie die even gemist? Het is de dame op het plaatje, ze staat voor Xander de Bousonjé, ik help wel even)

  Bedankt voor de tip over de foto, niet gepast inderdaad, passen we aan. Juist voor de vrijwilligers die hun ziel, zaligheid en tijd voor anderen inzetten structureel – vaak vrijwillig – met de poten in de modder staan organiseren wij de evenementen.

  Ik las het artikel iets te snel, in eerste instantie dacht ik dat je het over JKZ had met bovenstaande zin… Dat is namelijk ook exact wat JKZ doet!

  Jammer van dit zure sausje wat jullie over dit prachtige initiatief proberen te gieten.

  Wij gaan genieten van deze dag en met een big smile de cheque uitreiken vananond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *