76 nieuwe parkeerplekken Poelenburg

Aan de Lobeliusstraat in Poelenburg worden nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. De 5 plaatsen langs de straat worden vervangen door 11 nieuwe haaks op de weg. Daarvoor wordt een stukje van de groenstrook opgeofferd.

Deze nieuwe plekken maken onderdeel uit van een project waarbij Poelenburg 76 nieuwe parkeerplaatsen krijgt.

De parkeerdruk in Poelenburg was in 2019 hoog: op 98 procent van de plekken stond ’s avonds een auto.

Op 18 plaatsen in de wijk komen extra parkeerplaatsen. Aan de Wachterstraat komen de meeste nieuwe plekken: 18 stuks. Aannemer Van der Veekens is vorige week begonnen met de aanleg, het werk duurt tot en met 27 augustus 2021.

En dat groen? De woordvoerder van wethouder Gerard Slegers:

“De parkeerdruk is enorm hoog en we ontvangen veel klachten en meldingen van bewoners. Helaas kunnen we het niet helemaal voorkomen dat er groen opgeofferd moet worden om deze parkeerplaatsen te realiseren.”

Lees ook: Hoge parkeerdruk Plan Willis en Poelenburg

Hier het kaartje met alle nieuwe parkeerplekken.

Deel dit artikel:

18 reacties

 • Frank Peter

  Strak beleid van de gemeente hoor… Alle nieuwbouw krijgt amper parkeerplaatsen en in Poelenburg worden ze bijgebouwd?

 • Gerard kraaier

  Poelenburg, poelenburg je hoort niets anders en ik denk, dat daar het meeste gekd aan op gaat. Maar er zijn meer probleemwijken. Wat dacht u van zaandam zuid. Verpaupering EN weinig parkeerplekken.

  • Marc Dierikx

   Zonde hoor dat de leefbaarheid weer een beetje opgeoffeed wordt aan koning auto. Ooit kinden kinderen op straat spelwn. Nu bouwen we kooien voor ze, zodatdie auto maar voor de deur kan.

  • Ja Gérard ben het met je eens het zijn steeds dezelfde wijken die opgeknapt worden soms wel drie keer achter elkaar. Zelf woon in het kalf en daar is bij het winkelcentrum wel 3x vernieuwd en bij de scholen en erachter. Oude kalf. Maat de beken en meren blijven achter en zien er echter niet uit hoge onkruid en te.kort parkeerplaatsen zodat auto op de openbare pleinen worden geparkeerd conclusie verzakken mij schuur waar op en af gereden wordt! Pure irritatie en boosheid gemeente besteeds u gekregen geld ook voor al de wijken in Zaanstreek die het npdig hebben!

 • Jaap Docter

  Dat was wel nodig ook. Want een paar jaar geleden, bij de herindeling van het wegdek/straten & parkeerplekken na de vernieuwing van het riool, heeft de gemeente 30% van de parkeerplaatsen verwijderd. Dan is het ook niet zo gek dat de parkeerdruk veel hoger wordt.

  En omdat er ook veel dubbele (illegale) bewoning is staan er ook meer auto’s bij veel flats, want al die extra bewoners hebben allemaal een auto.

  • Ger Docter

   Dan moet je de illegale bewoning harder aanpakken, maar we zitten nu eenmaal met een zwak groen belijdt. Je moet deze materie nu eenmaal harder aanpakken.

 • Peter Goldstein

  Goh, is er alleen maar groen voor “opgeofferd”? Dit keer geen fietsstrook of fietsenrekken? Of de ondergrondse container?

 • Rik Romijn

  Wat er ook gebeurt het is nooit goed…altijd janken.

 • Rob Wolvers

  En Zaanstad stond er al zo goed voor …

  ’De auto is de baas in Zaanstad’
  https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20180921_69061896

 • De Orkaan

  Dat onderzoek dateert uit 2017. Zaanstad stond 3e in een groep van 20 grote gemeenten als het ging om de hoeveelheid parkeerruimte. Ook De Orkaan schreef – uiteraard – over dat onderzoek: Milieudefensie: “in Zaanstad is de auto koning” https://www.deorkaan.nl/milieudefensie-in-zaanstad-is-de-auto-koning/

  In dat artikel ook de link waar je door je postcode kan invullen en zo zien hoeveel ruimte er voor fietsers en auto’s in jouw wijk is (data uit 2017 dus). https://www.mijnruimte.nu/

 • Aaf Aafjes

  Logisch, een auto, liefst een luxe duitse met een ster of 4 ringen geeft status binnen de overheersende bevolkingsgroep van Poelenburg en Peldersveld. Je kijkt je ogen uit zoveel dure auto’s er rondrijden in de “achterstandswijken” van Zaanstad. Extra parkeerplaatsen lost niets op. Probleem wordt eerder groter met parkeren want fietsen is iets voor hollanders heb ik het idee. Dit terwijl er prachtige nieuwe brede fietspaden door deze wijken zijn aangelegd. Ontmoedigen lijkt mij beter en gezonder als er meer gefietst zou worden.

 • Willem van der Werff

  Je kunt hier oeverloos over discussiëren maar bij de herprofileren van de wijk Poelenburg zijn vele parkeerplekken verdwenen. Dit bleef de gemeente destijds hardnekkig ontkennen. Toen ging daarna in 2016 de straat Poelenburg nog een keer op de schop en verdween daar meer dan de helft van de parkeermogelijkheden. Dat je dan een 20 minuten in de avond de hele wijk moet door rijden om een plekje te kunne vinden is behoorlijk frustrerend. Dat nu op sommige plekken de oude situatie weer terug wordt gebracht is dan ook helemaal niet verkeerd. Het toenmalige aangebrachte groen had eigenlijk geen enkele meerwaarde. De wijk is en blijft een mooie groen wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *