De bedrijven die het cultuurcluster in Zaandam wilden bouwen, hebben bericht gekregen van de gemeente dat de aanbesteding is beëindigd.

De bedrijven wordt alsnog gevraagd hun aanbesteding in te dienen. Zaanstad beoordeelt de voorstellen en keert aan de beste vijf inschrijvingen ieder € 20.000 ‘rekenvergoeding’ uit (exclusief BTW).

De bedrijven die zich hebben aangemeld kregen gister een bericht van de gemeente:

Geachte gegadigde,

Vanavond 25 juni, is tijdens de extra raadsvergadering over het Cultuurcluster, besloten dat het cultuurcluster Zaanstad er niet komt.

Ondanks dat de lage opkomst bij het referendum wat daarmee ongeldig is, was de meerderheid die tegenstemde toch een extra signaal aan de raad om o.a. hierop te besluiten dat het cultuurcluster niet doorgaat.

Uiteraard betreuren we als aanbestedende dienst bovenstaand besluit en moeten we nu helaas dan nu ook de aanbesteding gaan beëindigen.

Conform scenario 2 uit de mededeling van 10 april zal de procedure worden afgerond, hiervoor zien wij uw inschrijving graag nog voor vrijdag 29 juni 2018, 12:00 uur tegemoet.

De gegadigden wordt verzocht om pro-forma toch hun inschrijving in te dienen. De inschrijvingen die voldoen aan de eisen worden gerangschikt, “tot maximaal vijf (5) inschrijvers die in rangorde als de nummer één (1) tot en met vijf (5) worden beoordeeld, ontvangen een rekenvergoeding van € 20.000,-, exclusief BTW.”