Aarrghgg! Nog altijd geen zicht op heropening Laarzenpad!

Ons favoriete wandelpad is al langer dan een jaar gesloten. Halverwege november 2018 stonden we ineens met ons laarzen voor een dicht hek.

Het ‘Schanszichtpad’ (wij noemen het Laarzenpad), dat begint naast de uitkijktoren aan de Zaanse Schans, was niet langer te betreden want de bruggen staan op instorten.

Toen het pad na twee maanden, aan het begin van dit jaar, nog altijd stevig op slot zat, vonden we het welletjes. We informeerden bij Staatbosbeheer, die samen met stichting de Zaanse Schans verantwoordelijk is. Daar vertelde de boswachter dat ‘De uitwerking met een nauwkeurige tijdplanning en kostenraming zal nog even duren.’

‘Even’ in je groene broekje, boswachter! Het pad is nog steeds potdicht.

Gekweld stuurden we afgelopen week een mail naar Maarten van der Meer, de directeur van Stichting de Zaanse Schans.

Ronduit verslagen namen we kennis van zijn antwoord: hij weet het niet! Hij heeft geen openingsdatum en zelfs geen startdatum van de werkzaamheden!

‘We zijn bezig met de financiering van het herstel met alle betrokken partijen. Dat wordt vooral gecoördineerd door Staatsbosbeheer. Een duurzame oplossing van de reparatie, of eigenlijk vervanging van de bruggen is een best dure zaak.’

Als doekje voor het bloeden voegt hij toe:

‘Dan is het ook wel meteen voor een echt lange periode op orde.’

Lees meer algemeen 2

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *