Laarzenpad Zaanse Schans na bijna 5 jaar weer open 

Het natuurpad door de Kalverpolder bij de Zaanse Schans (van Zaans Museum naar de Scouting) is al sinds november 2018 gesloten omdat de bruggen te gevaarlijk waren.

De bruggen van het Laarzenpad (ook wel: Schanszichtpad) zijn inmiddels allemaal vervangen en klaar voor gebruik. Per donderdag 15 juni is het pad weer open. 

Het pad werd sowieso elk jaar gesloten van 15 maart tot en met 15 juni tijdens het broedseizoen*. Boswachter Jamie Jenner van Staatsbosbeheer: 

Het gaat nu echt open. Op 15 juli is de officiële opening maar morgen haalt de beheerder van het Recreatieschap Twiske-Waterland de hekken weg. Zij hebben het beheer overgenomen zodat het onderhoud van de bruggen nu gewaarborgd is, anders zitten we over een paar jaar weer in de problemen.

Hier vind je ons dikke dossier over het pad. 

Nu nog op slot, morgen open
Zo was de toestand van de brug voor de opknapbeurt
De nieuwe bruggen

*Het ‘broedseizoen is een diffuus begrip: voor sommige gebieden loopt het tot 15 juli of zelfs 1 augustus. Dat hangt van het landschap af: weidevogels zijn nu zo’n beetje uitgebroed, maar bijvoorbeeld rietvogels nemen langer de tijd.

Door Piet Bakker (De Orkaan), bronnen: interview Jamie Jenner, website Kalverpolder, eerdere berichten op De Orkaan. Foto’s: De Orkaan / Stichting Kalverpolder..

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *