Laarzenpad Zaanse Schans dit jaar weer open?

Eind januari was er nog een tekort van € 84.000 om de bruggen van het Laarzenpad (ook wel Schanszichtpad) bij de Zaanse Schans te vervangen. Dat tekort is inmiddels na donaties teruggebracht tot € 20.000.

Wethouder Wessel Breunesse (GL) kon na vragen van Marianne de Boer (Lokaal Zaans) vanavond melden dat wat hem betreft de voorbereiding voor de aanpak van het Laarzenpad wel konden beginnen, “die € 20.000 vinden we wel in de aanbesteding of versobering.”

Als het aan Breunesse ligt, wordt er meteen na het broedseizoen (15 juni) begonnen met de vervanging van bruggen. Renovatie is geen optie meer, daarvoor zijn de bruggen te slecht. Het Recreatieschap Twiske-Waterland neemt het voortouw bij de voorbereidingen.

Het natuurpad door de Kalverpolder bij de Zaanse Schans (van Zaans Museum naar de Scouting) is al sinds november 2018 gesloten. Totaal is er 4 à 5 ton nodig voor het project.

Ron Sman, oud-voorzitter (dus niet de huidige, zie reacties) van Stichting de Kalverpolder toonde zich in een telefonisch reactie verheugd over de toezegging, “het zou geweldig zijn als het pad dit jaar weer open kan.”

We schreven al vijf keer eerder over het pad.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Super fijn! Blij met deze toezegging. Goed voor de Schans💪🏻

 • David Sluis

  Het broedseizoen loopt tot (informeel) 15 juli, of zolang er (formeel) nog gebroed wordt. En dat kan best nog een maand erna zijn bij sommige riet- en moerasvogels.

 • Ron Sman

  Voor alle natuurliefhebbers is het geweldig dat het Laarzenpad weer opengaat. Dit geldt niet alleen voor Zaankanters, maar ook voor de bezoekers van buiten. Ik verheug me al weer op de eerste wandeling over het pad.
  Ik ben overigens oud-voorzitter van Stichting Kalverpolder. John van Loon is vanaf 2016 mijn opvolger.

 • Siem van Westen

  Geldt winnen door versobering?
  Enkele bruggen worden vervangen door polsstokken ? Of word er hier en daar een plank weggelaten?

 • René van der Wateren

  In het Guisveld zijn er houten loopmatten geplaatst, dit houd in dat het wel een “laarzenpad” is. Lijkt me ook een oplossing voor de Kalverpolder, in ieder geval goedkoper. Maar wat er ook gebeurt als wandelaar ben ik al tevreden dat het weer opengaat.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *