Op het bordes van het Ahold Delhaize hoofdkwartier in Zaandam is de eerste ‘kassaloze’ testwinkel van AH uitgepakt.

De Orkaan ging shoppen en werd binnen 23 seconden de deur uitgewerkt. Maar we hebben de foto’s nog (en een mini-filmpje).

“Ontdek de nieuwste Albert Heijn. Boodschappen doen zonder kassa. Pak je boodschappen en loop naar buiten.”

Dat lieten we ons geen twee maal zeggen. Paprika snoepgroente! Komkommer snoepgroente! Quinoa noten spinazie salade!

Half augustus hadden we de nieuwe Albert Heijn die tijdelijk op het bordes van het Ahold Delhaize hoofdkwartier (HQ) aan de Provincialeweg in Zaandam komt, al gespot, toen nog onder een spannend laken.

Dus snel naar binnen. De deur opende zich pas nadat we onze pinpas hadden geswiped. Dat is dus het nieuwe concept. We wilden net de komkommersnoep uit het schap pakken toen we door dienstdoende store-manager naar buiten werden gebonjourd: “u mag hier niet komen! De winkel gaat nog lang niet open.”

Dat de winkeldeur zich prima voor ons opende, daar had hij geen boodschap aan. We konden nog net zien hoe je afrekende: alleen even je bakje quinoa scannen en klaar is Kees.

Maar dat is eigenlijk niet nodig. Omdat de winkel is voorzien van ‘slimme schappen’ en camera’s weet AH precies wat je gekocht hebt en kan je meteen met je snoepgroente de deur uitlopen.

De winkel heeft flitsende reclameborden aan weerszijden van de deur, die komen op de foto niet zo goed uit, vandaar het mini-filmpje.

 

De ingepakte winkel in augustus