Alles van de Dizzy Man’s Band op 2 CD’s

Tickatoo, The Show, The Opera, A Matter of Facts, Mony the Phoney

Tussen 1970 en 1978 scroorde de Zaanse Dizzy Man’s Band een hele serie hits. Die zijn nu allemaal op 2 CD’s uitgebracht.

De CD-box is verschenen in de serie Golden Years Of Dutch Pop Music van Universal. De eerste serie boxen kwam een jaar geleden uit, o.a. van Cuby, Q65, the Motions en The Outsiders.

Er zijn inmiddels 22 boxen verschenen, de Dizzy-box zit in de laatste serie die 23 oktober verscheen.

Er staan 46 songs op de CD’s, naast de bekende nummers ook obscure singles en b-kanten: De Boerderij, Money Is Funny, We Lusten Er Wel Pap Van. Het gaat dus vooral om de

dizzy 2 cds

De band was overigens niet alleen bekend vanwege de hits maar ook door de legendarische live-optredens, o.a. door de inbreng van Bob Ketzer (begonnen als roady, maar al snel een vaste waarde binnen de band). Hieronder een foto van Zaanse Pophistorie, een optreden in de Speeldoos in Zaandam.

dmb-speeldoos

Enkele jaren geleden kwam de band nog wel bij elkaar voor Goud van Oud reünie-optredens.

Vier van de voormalige groepsleden zijn inmiddels overleden, naast Ketzer (1996) zijn dat gitarist Dick van der Horst (die later bij BZN ging spelen), toetsenist Herman Smak (beiden in 2004) en vorig jaar zanger Jacques Kloes.

De Opera op YouTube:

En een clip van The Show

Deel dit artikel:

12 reacties op Alles van de Dizzy Man’s Band op 2 CD’s

 1. Coco Records schreef:

  heel leuk dat deze muziek weer verschenen is op cd (jaren lang niet te krijgen geweest), maar schande, de geluidskwaliteit is erbarmelijk, lijkt wel MP3, platenmaatschappij Universal zou zich moeten schamen.
  Ben zelf bij vele opnames geweest in de Soundpush studio in Blaricum, met de toen beste geluidsman van Nederland John Solleveld, die opnames hadden kwaliteit, maar wat er op deze cd is SCHANDE

  • Fons de Groot schreef:

   Het is jammer dat je er niet tevreden mee bent. Het is “gedigitaliseerd” vinyl. Daar krijg je natuurlijk nooit de studiokwaliteit mee terug. Ik ben in het gelukkige bezit van alle geluidsdragers die er uitgebracht zijn van de Dizzy Man’s Band. Ik heb ze zelf allemaal “gedigitaliseerd” en niet “opgepoetst”. Je hoort dus alle krassen. Maar ik geniet elke keer als ik deze muziek hoor. Ik heb ze afgelopen jaren een aantal keren mee mogen maken. Genieten.
   Ik ben trouwens wel in het bezit van een CD met originele studio opnames. Inderdaad dat klinkt perfect.

 2. De Orkaan schreef:

  Wow… dat is inderdaad een fikse tegenvaller. En natuurlijk volledig onnodig met de huidige stand van de techniek. Jammer dat een mooi plan op deze manier m zeep wordt geholpen.

 3. Eric Kort schreef:

  Weet niet wie de rechten heeft van Dizzy Man’s Band. Had het weleens gevraagd aan Jacques Kloes maar die deed er erg vaag over. Er zou best nog wat meer kunnen worden uitgebracht van Dizzy. Bijvoorbeeld Luctor et Emergo

 4. Peter Schaap schreef:

  YODELEE
  YODELE YODELE
  YODELEE
  YODELE YODELE
  sorry, moest er even uit

 5. De Orkaan schreef:

  Gedigitaliseerd Vinyl dus. En niet de master-tapes. Ik kom snel even luisteren bij Coco. Hebben jullie hem wel in voorraad?

 6. Coco Records schreef:

  ja wij hebben voorraad

  • Eric Kort schreef:

   Ik vraag me af wie de mastertapes heeft van Dizzy. Kreeg de indruk dat Jacques Kloes ze niet had, die ontweek altijd die vraag

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *