Alweer een pin minder..

“Cash op zak is altijd handig, je weet het nooit, en – hoewel ouderwets – echt geld voelt toch meer als, tja… echt geld…” schreven we een maand geleden toen we merkten dat de geldautomaat bij station Zaandam was verdwenen.)

We voegden de plek met foto toe aan onze verzameling gesloten pinautomaten. En we kunnen er nog eentje aan toe voegen: die bij de ING op de hoek van de Westzijde en Gedempte Gracht.

Het ING-steunpunt verhuist naar de Rozenhof, daar is naast de Bruna ook nog een geldautomaat (voor zolang als het duurt).

Jaap Meeuwsen stuurde de foto, hij moest geld pinnen omdat het internet eruit lag bij een restaurant. Maar waar kan dat nog in het centrum van Zaandam?

Volgens de kaart van Geldmaat zijn er 4 in centrum Zaandam, twee daarvan zijn buiten (Rozenhof en ABN AMRO). Volgens ons is er ook nog een bij de Rabobank (Hermitage).

Station Zaandam
Westzaan (foto Gré Luttik), september 201
ABN AMRO Gedempte Gracht (december 2019), hier zou volgens Geldmaat weer een automaat zijn
Kogerveld (foto Nico vd Velden, december 2020)
Lobeliusstraat, december 2019 – hier kwam een Geldmaat terug
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  ING Rozenhof is er wel echter geen geldopname mogelijk.

 • Ook voor een ondernemer die geld wil afstorten wordt het steeds lastiger. Die paar Geldmaten die nog over zijn, zijn niet allemaal geschikt voor afstorten. En als er geen bankfiliaal in de directe nabijheid is omdat die ook de één na de ander gesloten worden, kan dat best lastig zijn.

 • Fred Blijestein

  Interessant dat Zaandam steeds minder pinautomaten heeft. Maar dit speelt echt ook wel in de rest van de Zaanstreek of is dat niet zo belangrijk?

 • Ja zondag in de stad.
  Ook de pinautomaten bij de Abna bank gedemptegracht zaandam zijn verdwenen buitenzijde .nog even en je kan nergens meer pinnen voor Cash.

 • P. de Bruin

  “Gelukkig maar tijdelijk” zie bericht hieronder.

  Van donderdag 2 september 2021 tot maandag 29 november 09:30 uur is het ING kantoor Zaandam gesloten vanwege een verbouwing. U kunt in die periode terecht in onze tijdelijke vestiging op het adres Rozengracht 140-141, gevestigd in het winkelcentrum Rozenhof en bereikbaar via de ingang van dit winkelcentrum aan de Gedempte Gracht

 • Jan Mulder

  Vandaag zag ik dat de Rabobank automaat bij het hermitage ook niet meer in gebruik is. Dat betekent dat men alleen in de AH Hermitage terecht kan of bij het Rozenhof. Maar goed in lijn natuurlijk met het afschaffen van cash geld. Immers willen banken ook geld vragen voor het opnemen van contant geld. Ben bang dat dit gewoon een landelijke trend is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *