Poster anti-mensenhandel beklad door ‘NoLies.nl’

Eén van de 16 expositieborden die eind vorige maand ter hoogte van de Bieb aan de Westzijde is geplaatst, is beklad door aanhangers van de wappie-site No Lies.

No Lies is een bonte verzameling van godsdienstwaanzinnigen (“the second coming of Christ” is nabij!), gelovers in geheime genootschappen, klimaat-crisis-ontkenners, antivaxers, FvD-aanhangers, liefhebbers van de Jensen-show en bestrijders van het World Economic Forum (dit is maar een kleine bloemlezing uit de wondere wereld van NoLies.nl):

“Elites plan to make us real robot slaves”

De expositie aan de Westzijde gaat over ‘de duistere wereld van mensenhandel’. Volgens NoMoreLies zijn de verhalen op de affiches kennelijk ‘leugens’ en maken deel uit van een wereldwijd complot.

De expositie is tot 9 november te bekijken ter hoogte de Verkadefabriek (Westzijde 188) in Zaandam.

Lees ook: Expo tegen mensenhandel aan Westzijde

Door: Piet Bakker / Foto: Bas Sommeijer

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Edwin Kleiss

  Het viel me twee weken geleden ook op dat 1 van de foto’s is verwijderd. i.p.v. de foto staat er nu een tekst op het bord.

  “Dit portret is verwijderd in verband met de veiligheid van het slachtoffer.”

 • l. Boonstra

  Er wordt hier duidelijk met 2 maten gemeten, is het tegen ZwartePiet of voor milieu dan is het geweldig. Doet een andere club iets tegen een linkse hobby dan is het meteen erg.
  Nee ik keur beide niet goed maar zie vooral de richtingen.

  • D. Tempeliers

   Tegen mensenhandel zijn is een linkse hobby?! Het lijkt mij vooral een morele keuze om alles dat riekt naar mensenhandel, slavernij en uitbuiting af te keuren. Dat heeft niets met links of rechts te maken maar met (on)menselijkheid, niet te stoppen geldzucht, een totaal gebrek aan empathie en een doir en door verdorven ziel.
   ps Die club die dit soort acties uitvoert, is de wappie-club die er extreem fascistische, anti Joodse en anti democratische ideeën op na houdt en geweld niet schuwt. Lijkt me toch echt van een andere orde dan de mensen die opkomen voor het milieu of een inclusiever Sinterklaasfeest.

 • Rick Altink

  ik begrijp wat Boonstra bedoeld.
  Er word hier hier meteen alles op 1 hoop gegooid.
  onder de noemer “wappies” !!!
  Dat dit juist door de “linkse” partijen zo bestempeld word is op zich al een kwalijke zaak.(dat is mijn mening)
  Maar dat de orkaan dat ook doet is nog vreemder.
  Een andere mening mag.
  hiermee praat ik het bekladden zeker niet goed .!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *