Appartementen Sportfondsenbad in de ‘aanbieding’

De 12 appartementen die in het Sportfondsenbad aan de Mauvestraat in Zaandam worden gebouwd, gaan binnenkort in de verhuur. De verwachte oplevering is half mei 2019.

De oppervlakte is 63 m2 en voor € 1.177 per maand zijn ze te huur. Daar komt nog € 162 maandelijkse servicekosten bovenop. En er moet een waarborgsom van € 2.500 gestort worden… “Amsterdamse prijzen” twitterde een van onze lezers.

De appartementen worden te huur aangeboden via Thijssen Makelaardij:

“Wonen in een monumentaal gebouw in Amsterdamse School architectuur? Dan is dit uw kans! Het Sportfondsenbad in Zaandam wordt getransformeerd tot moderne woningen en kantoren in een karakteristiek historisch gebouw.”

Naast de woningen worden er ook kantoorruimten gerealiseerd door bouwer J. H. Bakker.

Gister gingen we in De Geveltoerist uitgebreid in op het gebouw. Lees daar alles over de geschiedenis en tumultueuze bouwhistorie.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • hans van loo

  Absurd.

 • Peter Blokker

  zijn dus alleen betaalbaar voor tesla rijders.

  • Henk Brunt

   Inderdaad, alleen voor Tesla-rijders, zij betalen maar een paar euro aan bijtelling en houden voldoende over. “Gewoone mensen” met een eigen auto hebben voordeel niet.
   Desondanks, veel geld voor 63 m2.

 • Michiel de Vries

  Fijn dat er eindelijk wat met het pand gebeurd, jammer dat het niet jaren eerder gedaan had kunnen worden tegen starters prijzen.

 • Eelco

  Je moet wel zwemmen in je geld om dit te kunnen betalen 😉

 • cees de leeuw

  Mijn persoonlijke mening is niet gunstig voor de gemeente Zaanstad.
  Ik zal dit nader toelichten, voor mijn woning aan de Mauvestraat te Zaandam bevind zich een speelveldje (staat niet op de kaart)(foei) waar de jeugd kan voetballen, dit is voor kinderen van 0-10 jaar.Daar had ik het plan om een toernooi te organiseren en nog meer plannen. Omdat de tegels rondom het speelveld niet goed liggen waren de harde (hulde) werkers bezig de tegels elders te vernieuwen.Omdat ik voor de bereidwillige medewerker zijn telefoon, kreeg ik ambtenaar van Zaanstad aan de lijn.
  Die vond mijn plan niet goed, de tegels liggen acceptabel zei hij. Of ik ging opschieten met het gesprek, ik was er in een minuut mee klaar. Als de kinderen gaan vallen of schaafwonden oplopen stel ik de Gemeente aansprakelijk. Dit betreft tijdens de opening van het sportfondsenbad en nog veel meer andere activiteiten. Conclusie na 5 maal bellen ben ik niets opgeschoten.

 • cees de leeuw

  Correctie van bovenstaand artikel: de betreffende ambtenaar heb ik persoonlijk gesproken.Aan mijn wens de tegels nader te beoordelen,heeft hij gevolg aan te geven. Ik ben tevreden zoals het is gebeurd.

  Dank gemeente.

 • Aan de Mauvestraat te Zaandam is er een optreden van de Zaanse zwabbers op zaterdag 21 september om 1700-1800 uur.
  De Zaanse zwabbers(14 personen)is een onderdeel van Soli Deo Gloria. Pogingen om de jeugd te leveren voor een voetbaltoernooi is me dat niet gelukt. Zelfs de voetbal club Zaanlandia werd ingeschakeld, Hans Stange (50 jaar bestuurder) die ik persoonlijk ken van de zwartjes, moest afhaken voor jonge spelers voor het toernooi te leveren. Ik had de toezegging van Picnic de goedkoopste online in levensmiddelen ook die moest ik afzeggen.Blijft over de fotograaf Tjerk Laan, die zou plaatjes schieten, zoals het heet. Die is betrokken bij Compaen en om 1800uur begint de wedstrijd van die club. De muziek die ze spelen zal voor de jeugd zijn en ik zal de meisjes en jongens niet vergeten, dat is beloofd per deze.
  Nogmaals mijn dank gaat naar de gemeente Zaanstad die het voetbalveldje netjes hebben opgeknapt,en dit mag ook wel eens gezegd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *