Asterix en de Krommeniër Palissade?

Sinds het opwindende nieuws van de vondst van een heuse palissade in Krommenie naar buiten kwam, gonst het van de geruchten over een heus Asterix stripalbum.

Asterix was al bij de Britten en de Belgen, maar nog nooit bij de Batavieren. De vondst is een uitgelezen kans voor Asterix-schrijver Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad, om een verkennende tocht naar de Crommeneijers te ondernemen…

Orkaanman van het eerste uur, Jan Schoen, besloot – puur voor intern gebruik – te visualiseren hoe mooi het kan worden…

Neem vandaag een kijkje bij de opgravingen! Om 10:30, 12:30 en 14:30 uur zijn er rondleidingen op het Provily Sportpark in Krommenie (Laarzen aan!).

Wij gingen je voor:

 

Deel dit artikel:

5 reacties

  • Geweldig! Lachen!

    Het doet wat met de dorpelingen, vandaag bij de Hema wilde iemand voordringen bij de stamppotworst, maar die kreeg een oplawaai van een gezette man met een verdacht klein wit hondje, men fluistert dat de man met hond ooit als kind in een Forboketel is gevallen. Ook zag ik veel Italiaanse toeristen in bomen hangen met verfrommelde kleding aan, ze riepen moord en brand: “Pas op voor de man met het witte hondje! Ter hoogte van Atlantic zat een man met lange pruik, foeilelijk op een lier te harken en op het Vlietsend was de weg afgesloten, er zou in de avond een gezellig feestmaal worden opgediend, er stonden al lange tafels…….

  • Peter Schaap

    Dus Zaanstad is al eeuwen geleden bezet geweest.

  • Het Huis van Hilde in Castricum is geweldig voor mensen die geïnteresseerd zijn, ligt achter het station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *