Zondagochtend – 3 december – even na 08.00 uur is een auto dwars door het hek en de gevel van MotoPort aan de Industrieweg in Wormerveer gereden.

De automobiliste kwam vanaf de Ned Benedictweg en is op hoge snelheid rechtdoor over de kruising geschoten. Daarbij ramde de auto eerst het hek en een grote reclamezuil. Vervolgens reed de auto dwars door de gevel van MotoPort. De bestuurster zou mogelijk onwel zijn geworden. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In de motorspeciaalzaak is het één grote ravage. De pui ligt er volledig uit, meerdere motoren zijn beschadigd en overal liggen er brokstukken. De reclamezuil die bij het hek stond is achter in het kantoortje achter in de zaak terecht gekomen. Daar is de zuil door het raam heen gegaan, waardoor het kantoor helemaal ontzet is geraakt. De schade is aanzienlijk en loopt in de tonnen.

De auto lag onder het puin en is door bergingsbedrijf Van der Eng opgehaald. De verzekeraar gaat er voor zorgen dat de zaak weer (tijdelijk) dicht wordt gemaakt. Inmiddels wordt er in de zaak al hard gewerkt om alles op te ruimen en schoon te maken.

Bijdrage door Michel Schermer