Stichting ZaanFolk organiseerde al zeven keer een succesvol zomerfestival in Wilhelminapark Wormerveer. Dat smaakte voor de organisatoren naar meer. Op zondag 18 februari vindt daarom het eerste ZaanFolk Winterfestival plaats.

In samenwerking met De Groote Weiver is er een afwisselend programma voor eerste winterfestival samengesteld. Er spelen verschillende muziekgroepen en solisten uit de Zaanstreek en omgeving. Op één na: de zesmans folkgroep Chimera uit Rijnmond.

Het Cafépodium

De Zaanstreek (en omgeving) kent veel muzikale talenten, ook op het gebied van folk muziek. In het café van De Groote Weiver krijgen een aantal van hen de kans op een mooie speelplek. De muzikanten die vanaf 15.00 uur zullen optreden zijn: Piet Karregat (folk en kleinkunst), Baloney (Iers), Rob Zwart (singer-songwriter), Things Ahead (Iers, Schots, Amerikaans) en Jaco Bakker & René Lute (Iers).

Het zaalprogramma

  • 15.30 uur: ’t Gevolg
  • 16.30 uur: Chimera
  • 17.30 uur: Band Zonder Toekomst

Winterfestival

Het ZaanFolk Winterfestival is van 15.00 – 19.00 uur in De Groote Weiver, Industrieweg 1a, Wormerveer. Het café is vrij toegankelijk en entree voor de zaal bedraagt € 5,00 (€ 10,00 incl. ZaanFolk Festival CD).

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Stichting ZaanFolk, Foto: De Orkaan