Bak (wrak?) van de week, en weer een Ford!

Na de Ford Ka (Lobeliusstraat, Poelenburg) en de Ford Mondeo (Gamma, Koog aan de Zaan) richten we vandaag onze blikken op een Ford Focus.

Eentje uit Hongarije (de Mondeo was Engels, de Ka een autochtoon).

Of het een ‘wrak’ is weten we niet zeker. Officieel niet, want hij is – in tegenstelling tot de Ka en Mondeo – niet van een oranje sticker voorzien. Ook vertoont hij geen grote tekenen van wrakkigheid (afgezien van de roestplekken).

Maar er is wel iets aan de hand. Mark Veneman fotografeerde de Hongaarse Ford aan het Grenenhout in Zaandam waar gesloopt wordt. De auto staat nu lekker ingebouwd tussen een betonblok en de hekken van de sloper.

Volgens Mark Arnold die de Hongaar ook op de foto zette, staat de Focus er “al een eeuwigheid. En omdat niemand deze is komen ophalen heeft het sloopbedrijf besloten dan maar het hekwerk om de auto heen te plaatsen.

De foto’s zijn van Mark Veneman (boven en helemaal onder) en Mark Arnold (onder).

Volgende week maken we een apart verhaal over wrakken en weesauto’s en wat je moet doen om ze weg te krijgen. De korte versie: altijd eerst een melding bij de gemeente maken.

Lees ook:

Deel dit artikel:

3 reacties

  • M.vd Poel

    Het is Grenehout.

  • Jaap Meeuwsen

    Wat is dat met dat merk, Ford is toch een gewild, goed verkopend merk.

  • Mike Hoogerwerf

    Op de zuiderwegvstaat ook al 5 jaar een wrak geeemnte aangeschreven en zowel Zaanstad als Wormerland als hoog heemraadschap hebben er allemaal een plakkaat op geplaatst dat het voertuig verwijderd moet worden . Alleen na genoemde data wordt er niks verwijderd. Misschien dat de orkaan hier een keer aandacht aan kan besteden als wrak van de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *