Wrak van de week: Valkstraat Zaandam… UPDATE: weg!

Het was een lange reactie die we kregen op ons bericht dat de onverzekerde Ford Ka zonder geldig kentekenbewijs en zonder betaalde wegenbelasting (en lekke band) na anderhalf jaar van de Lobeliusstraat was weggehaald.

Het was ook niet de enige. Maar wel een opvallende. Ook hier reageerde Zaanstad niet op meldingen en klachten aldus de reageerder. En bovendien blokkeerde het wrak van de aanhanger al ‘jaren’ een poort die daardoor niet toegankelijk voor de brandweer was.

Klopte dat? We fietsten langs en namen poolshoogte. Hoe lang het wrak er stond was niet te zien. Maar het opgehoopte vuilnis en de lekke banden deden vermoeden dat het inderdaad al lang was. En inderdaad werd de doorgang voor de brandweer geblokkeerd.

De klacht:

“Beste Orkaan,
Willen jullie je dan ook bemoeien met de aanhangwagen die al jaren met lege banden geparkeerd staat voor de toegangspoort van Verkade met vuilnis in de bak n onder het bordje vrijlaten voor de brandweer. Voor de foto reis.. af naar valkstraat 69 en kijk om je heen. Je ziet het vanzelf..leuke foto met het bewuste bordje!

De buurt heeft gevraagd om deze aanhangwagen te verwijderen. Vooral omdat omdat op deze wijze de vuilniswagens van HVC, betonwagens voor het funderingsherstel etc. beter toegang hebben tot de wijk en wijkbewoners elkaar op dit punt met de auto veilig zonder krassenkunnen passeren.

Uiteraard willen wij ook dat brandweerwagen snel toegang hebben tot Verkade… te meer omdat aan deze kant van het terrein Verkade sinds 2007/2008veel nieuwe activiteiten/machines/koelinstalaties zijn gerealiseerd. De gemeente doet hier helemaal niets aan.”

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *