De Valkstraatbrug is eindelijk open. En dat werd gevierd. Eigenlijk zou de brug alleen in oktober en november 2023 afgesloten zijn wegens vernieuwing. Het project liep een half jaar uit, tot eind april van dit jaar.

De kinderen uit Oudwest (Zaandam) mochten het gespannen lint over de nieuwe Valkstraatbrug feestelijk ‘doorknippen’ en de brug officieel openen. Drie bewoonsters (foto onder) uit de Valkstraat waren zo blij dat eindelijk de Valkstraatbrug weer open was dat zij hier een feestelijke buurtborrel voor wilden organiseren.

Door de afsluiting was de snelste doorgaande route vanuit Oud West naar het Centrum, NS treinstation en ook naar het naastgelegen Volkspark ruim een half jaar geen optie. Nu het ongemak weer voorbij is moest dit natuurlijk gevierd worden.

Het begon klein, maar daarna druppelden vanuit de hele buurt ‘blije bruggebruikers’ naar het Valkstraatbruggetje voor een hapje en een drankje. Iedereen nam wat mee. Een buurtinitiatief voor jong en oud en waar oude en nieuwe bewoners met elkaar kennis konden maken.

Nu moet alleen nog de herbestrating afgerond worden en dan ziet de Valkstraat er weer puik uit…

Initiatiefnemers

Door Caroline Boone.