BDSM-club Phee’s weer open – onder voorwaarden

Vrijdag 12 september gaat BDSM-club Phee’s weer open. Eind juli moest de club sluiten toen een toevallg passerende politieauto constateerde dat er een club gevestigd was op industrieterrein Westerspoor.

De club werd beschouwd als seksinrichting, en omdat daar geen vergunning voor was, volgde onmiddellijke sluiting.

Tijdens een gemeenteraadsvergadering werd er geprotesteerd terwijl er ook in de raad vragen werden gesteld over de club: was het wel een seksinrichting? Phee’s zelf stelde dat het een soort van verenigingsgebouw betrof.

Er volgde een gesprek tussen de ‘vriende van Phee’s’ en burgemeester Faber. De conclusie was dat op de sluiting wel het één en ander was aan te merken. Wat precies, daar lopen de meningen over uiteen.

Phee’s zelf:

“Na een gesprek met de Burgemeester op 21 augustus blijkt de gemeente toch geen grond te hebben voor de onmiddellijke sluiting. De gemeente krabbelt langzaam terug, en wil nu praten over aanpassingen. Phee’s heeft daarover vandaag een eigen voorstel gestuurd aan de gemeente. Intussen gaat Phee’s natuurlijk heropenen!”

Raadsleden en pers zijn ook uitgenodigd op deze ‘alcohol-vrije’ en BDSM-vrije avond, hetgeen hen op steun van VVD-fractieleider Gerard Ram kwam te staan, die komt, en kan dus gewoon zijn leren outfit thuis laten.