Begin december corona-teststraat in Zaanstad-Noord

De tweede corona-teststraat van de GGD Zaanstreek Waterland zal pas in december in Zaanstreek-Noord komen. De exacte locatie is nog niet.

De teststraat is begin december ‘operationeel’ en zal een capaciteit hebben van 300 testen per dag. Het is de bedoeling dat binnen 24 uur een afspraak gemaakt kan worden.

Dat blijkt uit antwoorden van B&W van Zaanstad op vragen van POV-raadslid Harrie van der Laan en mededelingen van de GGD.

In oktober zei burgemeester Jan Hamming nog dat hij de tweede teststraat begin november verwachtte.

De capaciteit van de teststraat in Zaandam (Ronde Tocht) is inmiddels uitgebreid tot 600 testen per dag.

De snelteststraat van SALT die aanvankelijk aan de Hemkade was gevestigd is verhuisd naar de Middenweg op het Hembrugterrein.

Zaanstad zegt, op gezag van de GGD, dat het lastig is vast te stellen waar de clusters van besmettingen zich bevinden omdat er nauwelijks bron- en contactonderzoek (BCO) wordt gedaan, maar dat moet beter worden:

“Doordat in de afgelopen periode het BCO in minimale vorm is uitgevoerd was het niet mogelijk om de belangrijkste settings van besmetting regionaal weer te geven. De verwachting is dat de komende periode dit weer gepresenteerd kan worden.”

Besmettingen op wijkniveau zullen niet vaker dan eens per vier weken worden gegeven. Van der Laan had het liever elke twee weken gezien.

Foto: teststraat Zaandam (De Orkaan)

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Ruud Verhallen

  Misschien dat er ook iet beter bereikbaars geregeld kan worden want op een afgelegen industrieterrein lijkt me niet zo handig… er zijn ook genoeg mensen zonder auto

  • Mischa Bosveld

   Ik denk dat er bewust voor een “rustige” locatie wordt gekozen. Als er bij wijze van spreken een teststraat komt nabij een winkelgebied, loop je het risico op meer besmettingen/verspreiding doordat het er drukker is. Helemaal als je lopend/met de fiets komt.

 • Fred Blijestein

  Wanneer er mensen zonder auto’s zijn wil dat niet zeggen dat zij ook zonder fietsen zijn. De locatie op de Ronde Tocht is perfect diir de ruimte en de rustige ligging en voor iedereen bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *