Bekervoetbal vanavond: OFC-Sparta (in Purmerend)

Deze week staat voornamelijk in het teken van bekervoetbal. Afgelopen dinsdag- en woensdagavond werden al de eerste wedstrijden in de KNVB-beker gespeeld en dat zorgde al voor verrassingen. Eredivisionisten Vitesse en RKC Waalwijk werden door amateurploegen uitgeschakeld. 

Vanavond zal het Oostzaanse OFC (zon) graag een soortgelijke stunt uithalen. De geplaagde ploeg die onderaan staat in de 2e Divisie, speelt om 20.00 uur tegen Sparta Rotterdam, subtopper in de Eredivisie. De wedstrijd wordt, i.v.m. eisen aan de lichtinstallatie, gespeeld op het complex van Purmersteijn.    

De komende dagen is ook de 1e ronde in de Knock Out-fase van de Districtsbeker. Zondag speelt Fortuna W. (zon) thuis tegen 3e klasser VVW en gaat RCZ (zon) op bezoek bij 4e klasser Berkhout. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Dinsdag 25 oktober komt Zaandijk op het eigen complex in actie tegen zaterdag 1e klasser ZOB. Fortuna W. (zat) was vrijgeloot voor deze ronde.

SVA speelt als enige Zaanse club zondag een competitiewedstrijd. Dat is meteen een topper. De koploper in de 3e klasse ontvangt om 14.00 uur de huidige nummer 2 Alliance’22. Beide ploegen haalden 10 punten uit 4 wedstrijden. De wedstrijd stond eigenlijk voor 27 november gepland, maar wordt dus al komend weekend gespeeld.

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

 

Door: Marco van Langelaar

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *