Beladen 1 april (maar de klokken luiden)

Driehonderdvierenzestig dagen in het jaar proberen we je – ja, jou – zo goed mogelijk te informeren over wat er in de Zaanstreek speelt. Daarbij maken we vaak gebbetjes, veel flauw, en nog vaker sneu of onbegrepen.

Toch bewaren we het nepnieuws voor 1 april. Een Oudhollandse traditie die die Nederland geclaimd wordt sinds in 1572 Alva zijn bril verloor bij Den Briel.

Dit jaar viel niet alles lekker. De beren moesten het ontgelden, er werd gedreigd met juridische stappen, de taart van de burgemeester was niet kies, en het schip De Zaandam was smakeloos. Hoewel we nergens opriepen om samen te scholen of elkaar lekker op te zoeken – het tegendeel is waar -, bleek onze berichtgeving volgens een enkeling zelfs ‘een gevaar voor de samenleving’.

Hoe dan ook: mensen, alles wat vanmorgen op De Orkaan is gezet is niet waar (tot dit bericht dus, dat is wel waar). Het waren 1 aprilgrappen, en als tip alvast voor volgend jaar: dan hoef je ons weer niet te geloven.

Wat we wel serieus nemen is de boodschap van de kerkklokken. Hou moed, blijf oog hebben voor elkaar en hou afstand. Blijf veilig.

Het filmwerk is van Josefien Gigengack

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Noortje Lapere

    Ik schrikkel en beetje van dit bericht… Dit jaar driehonderdvijfenzestig toch? Of moet ik op mijn hoede blijven voor de grapjes die jullie vandaag niet hebben geplaatst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *