Besmettingen blijven toenemen…

Het besmettingsniveau in de Zaanstreek is de afgelopen week opnieuw gestegen. Het ligt nu op ruim 250 besmettingen per 100.000 inwoners per week, vorige week was dat 205, een stijging van 24 procent.

De nieuwe golf wordt vooral duidelijk bij het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames stegen met 4 in de afgelopen week. In oktober is één Zaans corona-overlijdensgeval gemeld bij het RIVM.

Dit weekend worden strengere coronaregels van kracht: mondkapjes keren terug bij contactberoepen en in winkels, en de coronapas moet op meer plekken worden getoond.

Grafiek boven: aantal besmettingen per week in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan samen sinds begin september van dit jaar.

Grafiek onder: aantal besmettingen per dag (absoluut en gemiddeld) sinds 1 april van dit jaar. In de afgelopen zeven dagen werden 466 Zaankanters positief op corona getest, vorige week waren dat er 375. De laatste week stijgen de besmettingscijfers.

Grafiek onder: besmettingen per 100.000 inwoners per week in de Zaanstreek (Zaanstad, Wormerland, Oostzaan) sinds begin dit jaar.

Het aantal ziekenhuisopnames in de laatste weken (onder) steeg met 4 in de afgelopen week.

In oktober werd tot dusver één Zaanse corona-dode gemeld, in september waren dat er 3, in augustus 2 en in juli 0.

Data: RIVM, grafieken: De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *