Besmettingsniveau Zaanstreek naar ‘zeer ernstig’

Het besmettingsniveau in de Zaanstreek is gestegen naar ‘zeer ernstig’, met 262 besmettingen per 100.000 inwoners per week. In de vorige zeven dagen was dat nog 31.

In de afgelopen zeven dagen werden er 479 Zaankanters positief op corona getest, het hoogste aantal sinds half april. Gister, 13 juli, werden werd 101 positief geteste personen in de Zaanstreek gemeld door het RIVM.

Grafiek boven: aantal besmettingen per week in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan sinds begin mei van dit jaar.

Grafieken onder: aantal besmettingen per dag (absoluut en gemiddeld) sinds 1 januari van dit jaar. Daaronder besmettingen per 100.000 inwoners per week in Zaanstreek. Data: RIVM, grafieken: De Orkaan.

Aantal besmettingen per dag, het absolute getallen zijn de oranje balken, het gemiddelde over de afgelopen 7 dagen is de blauwe lijn.
Aantal besmettingen per 100.000 inwoners per week in de Zaanstreek.
Deel dit artikel:

7 reacties

 • Jan Mulder

  Gelukkig “valt het allemaal mee” zoals velen in de vorige post zeiden. Volgens mij kunnen we ondertussen concluderen dat het niet meevalt;
  – Hoogste R getal ooit
  – Meest belangrijke aantal relatieve positieve testen is verviervoudigd van rond de 4% naar bijna 16%!
  – Zaanstad is het aantal positieve testen volgens RIVM/RTL deze week met 800% gestegen tov vorige week

  Snap niet waarom mensen alsnog zich niet willen houden aan het dragen van mondkapjes, afstandhoudwn, etc.. ongeveer de hele wereld heeft laten weten dat we een onverstandig besluit hebben genomen maar toch blijven we (arrogant) vasthouden aan onze keuzes?

 • E. Renkema

  Misschien dat ze in Den Haag eens besluiten om het niet via de politieke (dus verkeerde) weg te doen maar de adviezen van de deskundigen gewoon op te volgen. Dan hadden we geen 50.000 besmettingen in 1 week gehad. In Duitsland loopt men nog steeds met een mondkapje op bij openbare instellingen , winkels enz. Besmettingen daar in die week 3.100 voor een land wat 5 tot 6 keer groter is dan Nederland. Wordt wakker Den Haag met politiek los je dit niet op dus luister naar de deskundige medici!!!!!

 • Rudolf Jacobs

  Misschien mag ik iedereen attenderen op het maken van individuele keuzes en niet de keuzes van politici. Niets staat ons in de weg een mondkapje te dragen, 1,5 meter afstand te bewaren en vooral voorzichtig te zijn.

 • Johanna Orndorff

  ’s morgens een prik en ’s avonds “Dansen met Janssen” want ja je hebt een code op je telefoon. Het feit dat het ten minste twee weken duurt voor de bescherming effectief is, lijkt men niet te weten. Of misschien willen we alleen horen wat we willen horen. Zolang het maar geen invloed heeft op die o zo belangrijke vakantie! Want daar hebben we recht op. To hell with the rest.

 • Gre Luttik

  Plm 320 besmettingen per week dus, als ik het goed bereken. In welke dorpen in de Zaanstreek kleurt het rood? Hier in mijn omgeving lijkt het alsof Covid 19 al net meer bestaat! Waar is die kaart met gekleurde wijken en dorpen?
  Iedereen vooral ook eens stilstaan bij mensen die zich door een ernstige lichamelijke ziekte ( nog ) niet kunnen prikken. En ik zeg: niet kunnen. De wil is er.
  Deze afgelopen week enkele dagen op spoedzorg gelegen. Verplegend personeel soms wel, soms geen mondkapje op.
  En dan bedoel ik: op zaal. Waanzinnig. Ik wilde daar zo gauw mogelijk weg! Gauw naar mijn veilige thuis.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *