Beweging in De Rozenhof (bijgepraat in 1 minuut)

We hebben de afgelopen jaren best wat geschreven over winkelcentrum De Rozenhof in het Zaandamse centrum. 

Koppen als ‘Rozenhof loopt leeg’, ‘Hangboete Rozenhof’, ‘Pipoos weg uit Rozenhof’, ‘Miss Etam wil huurverlaging in Rozenhof’ en ‘Wordt Rozenhof een woontoren?’ schetsen een beeld van de passage die het net niet heeft. 

In 2014 kwam Zaankanter Mark Damman met het aardige idee om er een bruisende food-markt van te maken, maar dat kwam niet van de grond. 

Orkaankracht Bas Sommeijer ging met haar verneemstok rond om de huidige stand van zaken op te halen. Zij ontdekte het volgende. Riemen vast, daar gaan we:

Om te beginnen vertrekt Ecco naar de Gedempte Gracht 54. Dat is het pand waar voorheen The Athlete’s Foot zat. Photpitch (voor een mooi portret), zit nu op Rozenhof 2, maar de studio schuift op naar nummer 4 waaruit Ecco vertrekt. In het voormalige pand van Pipoos, waar de brandweer met enige regelmaat een pop-up store had, komt een ING service kantoor. Of dat betekent dat de ING aan de Westzijde nummer 2 vertrekt weten we nog niet. Kinderkledingzaak My little celeb neemt de huidige ruimte van Photpitch erbij en er komt een mooie barista-plek met waarschijnlijk terras.

Foto: Bas Sommeijer
Foto: Bas Sommeijer
Foto: Bas Sommeijer
Deel dit artikel:

8 reacties

 • Kees Huyser

  Dat is dus een stoelendans in de noord-zuid gang, maar de oost-west gang is nog steeds leeg met als uitzondering het casino.

 • Burgerking zal ook goed zijn. Is een grote publiekstrekker, en MINISO in het oude V&D pand, dat groeit nu in Nederland en ook een grote publiekstrekker. 2 vliegen in 1 klap.

 • Halina François

  Burger King? Er komt al een McDonald op de gedempte gracht .Hebben we in het centrum al niet genoeg (dik makende,ongezonde) tenten?
  Vreselijk !

 • Willy Andriol

  Beste Mark. Jouw idee zou opnieuw bestudeerd kunnen worden. Een dagelijkse versmarkt. Vlees, pluimvee, vis, AGF, brood etcetera. Biologisch gedeelte en horecagedeelte erin en draaien maar. Elke maand een tema om het een ieder naar de zin te maken. Podium met leuke muzikanten en het zal een trekpleister zijn voor jong en oud. Doe iets gemeente Zaanstad.

 • Daan Durf

  Al jaren is het Rozenhof een plek waar je niet moet zijn, en als je er toch doorloopt moet je oppassen dat jongeren je niet met de fiets van je sokken rijden. Voorheen waren er aantrekkelijke winkels, een hifi-zaak, een verschillende kledingzaken en meer. Met de komst van Hommerson is het er niet veel beter op geworden. Pluspunt is wel supermarkt Vomar.

  De cornona-pandemie heeft het er ook niet beter opgemaakt, maar ik hoop echt dat de eigenaar van het gebouw in samenwerking met de gemeente er weer leven in weet te blazen.

  Verder zie ik dat de binnenstad van Zaandam langzaam aan het wegzakken is naar….. naar wat eigenlijk? Vele zaken zijn gesloten of vertrokken naar elders en het Rozenhof is ook niet meer wat het ooit was.
  Nog even en we moeten uitwijken naar steden buiten de Zaanstad om inkopen te doen. Dit is tenslotte al van toepassing mocht iets willen kopen in een elektronicazaak, want zowel BCC als de Mediamarkt zijn ook al weg.

  Ik maak mij zorgen terwijl ik toch het liefst in mijn eigen stad inkopen doe.

  Hierbij de oproep aan alle lezers om toch vooral uw inkopen in Zaandam te blijven doen, help de middenstand en laten we hopen dat op deze manier de lege panden weer gevuld gaan worden met winkels waar we met zijn allen iets aan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *