Bezwaar Actiegroep tegen anti-referendumbesluit Cultuurcluster

Jan de Bruin, initiatiefnemer van actiegroep KultuurKlutser, heeft bezwaar aangetekend tegen het besluit van de gemeenteraad om geen referendum over het Cultuurcluster te houden.

Een externe hoor – en adviescommissie moet zich over dat bezwaar buigen, en als dat opnieuw negatief uitvalt voor KultuurKlutser, gaat de actiegroep waarschijnlijk naar de Raad van State om daar opnieuw bezwaar aan te tekenen.

De procedure heeft geen schorsende werking, de voorbereidingen voor het Cultuurcluster kunnen gewoon doorgaan.

Volgens De Bruin klopt de argumentatie niet waarmee het referendum van tafel is geveegd. Er is in tegenstelling tot wat de de voorstanders van het Cultuurcluster (dus de tegenstander van het referendum) betogen, geen “jarenlang besluitvormingsproces” geweest waardoor er geen referendum kan worden gehouden.

De raadsmeerderheid (coalitie en GroenLinks) die tegen het referendum was, is volgens De Bruin “vooringenomen” en heeft nooit serieus naar het voorstel gekeken.

Fluxus, De Fabriek, de Bieb en de Flux zijn volgens De Bruin “onder subsidiedwang overgehaald om onderdeel te gaan uitmaken van het Cultuurcluster”. Het is volgens hem nog maar de vraag of de vrijwilligers meeverhuizen naar het Cultuurcluster. Een aantal docenten van Fluxus zou hebben gesteld dat zij geen les zullen geven in het Cultuurcluster.

Er is helemaal geen noodzaak om snel te verhuizen volgens De Bruin, muziekschool, De Bieb en de Fabriek kunnen in gewoon op hun plek blijven, er moet vooral een oplossing voor een poppodium komen.

Foto boven: raadsleden tijdens het referendumdebat van 16 februari 2017, onder Jan de Bruin tijdens een inspraakronde.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Boon

    Hoe gek het is maar deze meneer doet precies dat wat hij zijn tegenstanders verwijt. Geld over de balk smijten en de rekening bij de burgers leggen. Procederen kost ook geld en tijd(is ook geld) maar dat mag dan plots wel of te wel klagen om het klagen.
    Sla die paal nou eens in de grond of blaas alles rond het station af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *