Big Bazar Wormer nog open. Maar hoe lang nog?

Big Bazar moet de winkel aan de Kemphaanstraat in Wormer binnen een week leeg opleveren. De winkel is nog open, op de gevel de leus: “A Big Welcome Wormer Laat je verrassen”. De belangrijkste verrassing zou zo maar eens kunnen zijn dat de winkel plots dicht is.

De rechtbank in Alkmaar veroordeelde Big Bazar begin juli tot betaling van bijna € 89.500 euro achterstallige huur voor de winkelpanden in Schagen en Wormer. Schagen is al dicht. Ook moesten de panden binnen een maand leeg worden opgeleverd.

Volgens de man achter de kassa in Wormer is Big Bazar “nog aan de slag met de verhuurder van het pand”. Datzelfde vertelde eigenaar Heerke Kooistra aan de Volkskrant. Volgens hem zijn er zo’n 10 tot 15 filialen van Big Bazar (van de ruim 100) in de problemen. Een bijkomend probleem is dat Kooistra 2 miljoen euro heeft geleend van ondernemer Cor van Noordenne die de winkelvoorraad als onderpand kreeg. Van Noordenne wil nu de voorraad laten veilen omdat Kooistra de rente niet betaalt. Vorige week diende daarover een kort geding.

De enige andere werknemer die ik in de winkel rondliep gaf aan wel graag open te willen blijven in Wormer. Maardat hangt dus af van de regeling die de Big Bazar met pandeigenaar Hoorne Vastgoed sluit. Die stapte naar de rechter, omdat het bedrijf ‘stelselmatig niet, niet geheel of te laat betaalt’ en inmiddels een betaalachterstand van enkele maanden had opgelopen.

Hoorne Vastgoed is oorspronkelijk de vastgoedtak van Vomar Voordeelmarkt die overigens nog steeds als ‘zusterorganisatie’ wordt aangeduid. Sinds 2009 is het een zelfstandig bedrijf. De Big Bazar in Wormer zit naast de Vomar.

Door Piet Bakker / Bart van der Laan (“Ik heb er nog even een flinke fles ruitenwisser-vloeistof – was in de aanbieding! – gekocht”). Andere bronnen: vorig nieuws op De Orkaan, de Volkskrant, BNR. Foto: Bart van der Laan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *