Big Bazar Wormer ‘helaas gesloten’

Big Bazar moest de winkel aan de Kemphaanstraat in Wormer leeg opleveren van de rechter. Eigenaar Heerke Kooistra heeft kennelijk geen overeenstemming bereikt met verhuurder Hoorne Vastgoed. Het pand in Wormer is vandaag leeggehaald.

In een vrachtwagen van een bedrijf uit Almere werden artikelen uit de winkel ingeladen aldus Orkaan-lezer Eline Kleibrink die het zag gebeuren. Bij de ingang van Big Bazar trof ze een dichte deur met het briefje “helaas gesloten” aan.

De rechtbank in Alkmaar veroordeelde Big Bazar begin juli tot betaling van bijna € 89.500 euro achterstallige huur voor de winkelpanden in Schagen en Wormer. Schagen was al eerder dichtgegaan. De panden moesten binnen een maand leeg worden opgeleverd.

Kooistra zei eerder tegen de Volkskrant dat er zo’n 10 tot 15 filialen van Big Bazar (van de ruim 100) in de problemen waren. Eerder deze maand werd ook bekend dat Kooistra 2 miljoen euro heeft geleend van ondernemer Cor van Noordenne die de winkelvoorraad als onderpand kreeg. Van Noordenne dreigde de voorraad te laten veilen omdat Kooistra de rente niet betaalt.

Pandeigenaar Hoorne Vastgoed was naar de rechter gestapt, omdat het bedrijf ‘stelselmatig niet, niet geheel of te laat betaalt’ en een betaalachterstand van enkele maanden had opgelopen. Hoorne Vastgoed is oorspronkelijk de vastgoedtak van Vomar Voordeelmarkt die overigens nog steeds als ‘zusterorganisatie’ wordt aangeduid. Sinds 2009 is het een zelfstandig bedrijf. De Big Bazar in Wormer zit naast de Vomar.

Door Piet Bakker. Bronnen: mail van Eline Kleibrink, eerder nieuws op De Orkaan, de Volkskrant en BNR. Foto: Eline Kleibrink.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *