Black Friday Aldi vliegt uit de bocht (filmpje)

Kortingen tot wel 70 procent beloofde de flyer. Het feest bij het Aldi distributiecentrum aan de Kleine Tocht in Zaandam zou 9.30 uur beginnen.

Een groep van naar schatting 300 mensen stond ruim op tijd te wachten, maar hun geduld werd op de proef gesteld.

Pas om 10:00 uur opende het grote hek. Een stormloop begon om een van de 50 winkelkarretjes te pakken te krijgen. Zonder wagen mocht je de hal niet in. En wie weet ging dan de rolkoffer, de bbq, heggenschaar of tuintafel dan naar iemand anders. Eerst maar even het beeld:

In de middag waren wij er. Inmiddels stonden er dranghekken en beveiligers en medewerkers legden de verantwoording bij de klanten. Ze vertelden dat ze erg geschrokken waren geweest van de toestroom van de mensen en van hun gedrag: ‘Wat een agressie’.

De leiding wilde niet op camera reageren en ook niet genoemd worden, maar hij vertelde dat alles binnen een half uur was opgelost, en dat de handhaving die kwam kijken toen ook gerustgesteld was. Op onze vraag of die hekken er niet direct hadden moeten staan luidde het antwoord: ‘we werken coronaproof’.

Deel dit artikel:

14 reacties op Black Friday Aldi vliegt uit de bocht (filmpje)

 1. Irene Buitendijk schreef:

  De wereld gaat naar de ratsmodé

 2. Tonvanheeswijk schreef:

  knettergek

 3. E van Aalst schreef:

  Jemig en nog roepen dat het niet gaat maar er zelf ook staan. Wat een kneuzen sorry hoor. Tranen schieten in mijn ogen. ( zelf positief getest vanmorgen )

 4. Wendy Kind schreef:

  Denken mensen die afgaan op een goedkopere heggenschaar of wintersloffen nou echt dat de 1,5 meter afstand er prima is aan te houden, en alles ordentelijk zal verlopen?
  En ga dan ook niet vanuit die rij roepen dat de winkel eea beter had moeten regelen. Je had zelf beter moeten weten/nadenken.
  Hetzelfde geldt voor mensen die op tv op de Rotterdamse Koopgoot met achttien tassen aan hun armen klagen dat er daar toch wel veeeel te druk is.
  Ik wens iedereen een fijne Kerst met z’n geliefden (helemaal mezelf) maar als ik dit zie word ik weer tamelijk moedeloos.

 5. Peter Bos schreef:

  4000 euro boete voor de Aldi? Is er veel verschil met iemand die een feest organiseert?

 6. Jaap Meeuwsen schreef:

  Goh, dit was allang aangekondigd en dan komt handhaving later toch maar even kijken ?
  Nou, ik snap natuurlijk wel dat het veel makkelijker een paar individuen te beboeten dan een hele groep, veiliger vooral.
  En de restaurants nog steeds gesloten.
  Deze kan bijgeschreven worden in het rijtje Ikea, ANWB Ledendag in de Efteling enz.
  Ze zullen echt een andere weg in moeten slaan met die maatregelen anders wordt het nog veel gekker.

 7. Kees van Buren schreef:

  Dit soort acties haalt het laagste in de mens naar boven. Hoera een paar euro’s verdiend! Wat een instelling moet je hebben om in deze bizarre tijd naar zoiets heen te gaan. Zullen al deze mensen hard hun hoofd gestoten hebben? Maar wat mij ook compleet verbijsterd is Waarom wordt dit toegestaan?

 8. Hans Meijerink schreef:

  Hoe belachelijk is het eigenlijk dat Altijd zoiets organiseert in deze omstandigheden…..

 9. Klaas Geugjes schreef:

  Ik zie zoveel mensen klagen dat het slecht geregeld is. Als je niet komt heb je helemaal geen last. Ik ben bijvoorbeeld niet geweest omdat zoiets logischer wijs ook niet kan. Het trekt gewoon teveel mensen. Dat is niet goed te regelen. Er zijn altijd mensen bij die geen rekening houden met de 1.5 meter. Zie ook in de stad het 1 richting verkeer.

 10. hans van loo schreef:

  Heet zoiets nou lemmingengedrag?

 11. Fred Blijestein schreef:

  Is er misschien onder de lezers van de orkaan iemand die uit kan leggen waarom de rij zo lang was? Het zal toch niet waar zijn dat het was om een artikel een paar euro goedkoper te krijgen? Dan is het erg gesteld met de armoede onder de mensen

 12. Willemijn Lepelaers schreef:

  Wie bedenkt zoiets? Zijn dat de mensen die het voor het zeggen hebben? Dat dit zou gebeuren kon een klein kind al bedenken. Hoe dom moet je zijn, heel erg!!!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *