In het weekend van de derby’s stonden zaterdag in West-Knollendam, Blauw Wit W en ZCFC tegenover elkaar. De 4e klassers kennen een enigszins moeizame start van de competitie en konden de punten (al) goed gebruiken. De thuisploeg wist vlak voor rust op voorsprong te komen, maar door de gelijkmaker halverwege de tweede helft moesten beide ploegen uiteindelijk genoegen nemen met maar één punt.

Koploper Westzaan maakt de favorietenrol in de 5e klasse juist meer dan waar. In de topper tegen Alcmaria Victrix (1-0) werd voor de vierde maal gewonnen. VV Jisp staat na weer een overwinning (2-5 bij Purmerland) inmiddels op de tweede plek. De andere derby van de dag tussen Sp.Krommenie (zat) en RCZ (zat) werd met 1-2 gewonnen door de Zaandammers.

Fortuna Wormerveer (zon) kwam zaterdag al in actie bij ZOB en waren duidelijk te sterk voor de zaterdagclub. Door de 1-4 overwinning klimmen de Wormerveerders naar een keurige zesde plek. De zaterdagploeg van Fortuna Wormerveer deed eveneens goede zaken. Op eigen veld werd in een spannende wedstrijd VSV met 3-2 verslagen, ondanks dat Fortuna lange tijd met 10 man speelde.