Hij liep al enige tijd rond bij de PVV Zaanstad als steunfractielid, nu is hij klaar voor het echte werk. Menno Barends werd tijdens de laatste raadsvergadering van Zaanstad geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad en volgde daarmee de naar Den Haag uitgevlogen Peter van Haasen op. Tijd om in de Orkaan podcast kennis te maken met Menno.

De drieëndertig jarige Zaandammer voelde zich al jong betrokken bij politiek en aangetrokken tot de PVV van Geert Wilders. Daarom twijfelde hij ook geen moment toen die partij in 2017 aankondigde in 2018 mee te gaan doen met de verkiezingen in diverse gemeenten waaronder Zaanstad. Zo vertelt hij tegen Orkaankracht Edwin Kleiss in de podcast.

‘Ik wilde het niet alleen maar eens zijn met Wilders maar mij ook aanmelden, iets doen.’

Verder wil hij het over ‘die sukkels’ Homme Heida en Koert Calkhoven niet meer hebben en geeft hij aan blij te zijn dat Wilders ‘milder is geworden’. Hij ziet op veel onderwerpen namelijk kansen (‘verbinding’) tot samenwerking met andere partijen.

‘Er wordt nog te veel links-rechts gedacht. Ik wil verbinding maken met andere partijen binnen de raad.’

Welke onderwerpen dat zijn, de onderwerpen in zijn portefeuille en waar hij met zijn ervaringen in het werkveld kan bijdragen aan de lokale politiek, je hoort het in dit interview.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Door: Edwin Kleiss