Boekje over ‘de Uithoek’ van Martin Rep

Martin Rep, medewerker van De Orkaan, heeft veel jeugdherinneringen opgeschreven over de Meidoornstraat en omgeving, de buurt in Zaandam waar hij opgroeide.

In de jaren vijftig en zestig heette die buurt nog De Uithoek – het was letterlijk het einde van Zaandam. Tegenwoordig wordt voor dit stukje Zaandam de wat saaie naam Bomenbuurt gebezigd.

Hij wil nu zijn herinneringen bundelen en als een boek uitgeven. Maar hij ook graag de herinneringen van anderen opschrijven – en natuurlijk hun foto’s zien uit de jaren veertig, vijftig en zestig.

Wie kan hem vertellen over die tijd van toen? Over de Meidoornstraat, Acaciastraat, Lijsterbesstraat, Abeelstraat en omgeving? Neem alsjeblieft contact met hem op. Via de mail: martinrep@mac.com, of telefonisch: 06-20424478.

Hieronder de hele foto:  Martin Rep, met zijn vrienden Rob Berghege (links) en Herman Roode, domweg gelukkig in de Meidoornstraat (april 1956).

MRB

Deel dit artikel:

2 reacties

 • guda

  In de jaren zestig van de vorige eeuw één van de eerste optredens van BZN bijgewoond in buurthuis “De”Wilg” en jaren balletles gehad in het gebouwtje “De Uithoek”. Zelf woonde ik in de Pieter Latensteinstraat. In 1969 naar zuigelingenzorg in de Sparrestraat? Groetjes, Guda

 • Coby

  Beste Martin,
  Volgens mij hetten de meidoorn beurt vijfhoek en de speeltuin in de straat Davis hetten de Uithoek.

  Met vriendelijke groet,
  Coby Karten -Feeleus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *