Boer Geert heeft de harten van veel foodies op social media veroverd met hun heerlijke broodjes. Het account “De Broodjestester”, dat met honderduizenden weergaven op TikTok en Instagram broodjes test, heeft de broodjes van Boer Geert als een van de beste beoordeeld:

“Al jarenlang halen we graag hier onze broodjes. Vooral het broodje pastrami is een regelrechte topper! Maar de rest mag er ook wezen.”

Door: Nick Boeske

Boer Geert is een familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in Amsterdam-Zuid, waar Gerrit Koch in 1958 begon met de verkoop van kaas, boter en eieren. Zijn kinderen openden in 1963 een zaak op de Ten Katemarkt in Amsterdam-West en in 1998 opende zoon Jan een lunchroom op de woonboulevard in Zaandam. Brynn Koch, de vierde generatie van Boer Geert en werkzaam in de broodjeszaak, merkt op dat de aandacht op social media goed werkt:

“Mede dankzij de aandacht van ‘De Broodjestester’ op instagram en Tiktok weten nieuwe klanten onze zaak te vinden.”

De Orkaan besloot de proef op de som te nemen (iemand moet het doen). Bij de boer troffen we direct twee jongens uit Haarlem die vertelden dat ze speciaal naar Boer Geert zijn gereden voor de broodjes: ‘In Haarlem is geen vergelijkbare broodjeszaak!’

Wij probeerden verschillende broodjes: de pastrami, de gyros en de pittige schnitzel.

Piet (links op de foto) en Nick (rechts op de foto) waren beiden positief over de smaak van de broodjes. Merel, (jammer genoeg niet op de foto), vond het broodje pittige kipschnitzel wat aan de grote kant, maar vond de kip en het broodje wel lekker.