Bomenbeheerder van ZNSTD, wat betekent ‘binnenkort’?

Op 5 augustus lieten we in een 50woordenfoto het leed van een prachtige oude boom aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie zien.

Toen al waren er meerdere pogingen gedaan contact te krijgen met ZNSTD om duidelijk te maken dat de wortels kapot worden gereden omdat het kan. Auto’s parkeren graag op zijn (m/v) wortels, er is geen enkele bescherming.

Nog geen honderd meter verderop werd met veel vertoon van – kijk ons eens oog hebben voor de natuur politiek – de bouw van woningen stilgelegd voor vier soortgelijke bomen die in de knel kwamen. Heel goed, maar dat hielp de kanjer voor huisnummer 70 niet.

Onze reus kreeg niks, nada, noppes en minder. Ja, oké, op basis van een melding gaf Beheerder Bomen en watergangen-ambtenaar Chris Winter van Zaanstad in augustus aan dat het zorgelijk was en dat er iets aan zou worden gedaan:

‘Dank voor uw melding. We hebben de situatie bekeken, u heeft helemaal gelijk.
Binnenkort plaatsen we een paaltje om de boom beter te beschermen.’

Binnenkort? Kom op, Zaanstad, binnenkort? We zijn ruim vier maanden verder. De wortels van onze groene vriend worden nog altijd gebruikt als parkeerplaats.

De situatie voor de boom is ൡ%^&*@ (hier greep de redacteur in) er worden zaken beloofd en niet waargemaakt. Zaanstad wil dolgraag de betrouwbare overheid zijn, maar hier gaat iets goed mis.

Maar ‘binnenkort’ wordt alles vast beter…

boom zuiderhoofdstraat 50woordenfoto

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *