Afscheid van de drie AH-bomen (morgen vroeg!)

Bij de werkzaamheden rondom de Albert Heijn in Koog aan de Zaan zijn drie bomen zo beschadigd, dat ze morgen ten prooi vallen aan de zaag.

De gemeente gaat hiertoe versneld over omdat wordt verwacht ‘dat het dit weekend hard gaat waaien, waardoor de bomen kunnen omvallen.’

Via Facebook wordt door Zaanse groenliefhebbers opgeroepen dit verlies niet ongezien voorbij te laten gaan. Kom:

Morgen om 06:30 uur bij de kap / begrafenis (of daarna) gepast afscheid komt nemen van deze 3 eh… inmiddels alle 5 de (zeer onschuldige) slachtoffers.

De afbeelding boven komt van het Facebookaccount van de gemeente.

________________________________________________

Update 5 januari: er is gekapt

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Peter

  Chris Winter, bomenbeheerder van de gemeente, heeft inmiddels bevestigd dat ze alle 5 gekapt gaan worden (snik). Ik breng maar 5 kruisjes mee…
  Wellicht is er animo voor een (muzikale?) rouwstoet?

 • Jaap

  Bij deze beschadigingen zal AH Vos wel weer een flinke vinger in de pap hebben gehad.
  En dan om 6.30 ! Wat kan Zaanstad soms snel handelen ( wanneer het ze goed uitkomt ).
  Zie ook de ” zieke ” bomen op de Westzijde.

  • Egbert Visser

   Inderdaad, die Vos is een sluwe vos die al eerder een paar 19e eeuwse arbeidershuisjes t/o het voormalige gemeentehuis heeft laten slopen.
   Deze huisjes hadden gered kunnen worden maar Vos liet ze al slopen voordat er überhaupt over behoud kon worden gesproken! Het terrein waar deze huisjes stonden heeft daarna jaren braak gelegen en sinds kort is er nu een parkeerterrein.
   Vos had dus ook kunnen wachten met slopen en het gesprek kunnen aangaan!
   Deze bomen zijn waarschijnlijk ook een sta in de weg geweest en het zal me niks verbazen als de bomen moedwillig zijn vernield.
   Vos zal nieuwe bomen moeten planten maar of dat ooit zal gebeuren is hoogst twijfelachtig!

 • JK

  Ik ben ook een bomenliefhebber, en zou ook mee kunnen doen aan een protest. Maar, als een expert bomen onveilig verklaart, en ze op zaterdag gekapt worden, denk ik dat het echt onveilig moet zijn. Ik ga uit van de integriteit van het systeem. Stel de gemeente doet nu niets, of wacht tot volgende week en er valt er zondag een om bovenop iemand, dan weet ik ook wel weer wat de commentaren hier op de Orkaan zullen zijn. Kappen dus.

 • Jaap

  Nou, ik ga hier niet zo heel erg uit van de integriteit van het systeem hoor. Vind Zaanstad niet zo heel integer.
  Er werd mij laatst door een ambtenaar van Zaanstad meedegedeeld dat ze groen hoog in het vaandel hebben. Ik zie er niet zoveel van.
  Ze zijn nooit zo bezorgd bij een beetje wind.
  Dit zijn ( helaas, waren ) in ieder geval de laatste mooie oude bomen in Oud Koog die tenminste nog een beetje de lucht zuiverden voor de uitlaatgas snuivende kinderen op het schoolplein waar de auto’s nu zo’n beetje bijna op geparkeerd staan.
  Nee, ik ben er niet zo zeker van of dit tussen Zaanstad en A H Vos allemaal wel zo netjes gaat.
  Jaartje gratis winkelen of zo ? Maar dat mag je natuurlijk niet zeggen.
  Maar goed, misschien heeft de Vossenfamilie hun holen wel tussen de boomwortels gegraven.

 • Jaap

  Net nog even gekeken daar,inderdaad, ze gaan allemaal om.
  Tis een trieste boel.
  Ik ga er in goed vertrouwen wel van uit dat Zaanstad nieuwe bomen ervoor in de plaats plant ? Nee, dus.
  Zag trouwens dat ook bij De Kogge alle bomen maar preventief verwijderd zijn.

  • Egbert Visser

   Jaap, bepaalde mensen hebben nu eenmaal een streepje voor bij de gemeente Zaanstad, één daarvan is deze sluwe Vos. Normaal kun je binnen zes weken na publicatie in het Zaans Stadsblad bezwaar maken en als dat niet gebeurd wordt de vergunning afgegeven maar het voornemen de vergunning te verlenen heeft nooit in het Stadsblad gestaan!
   Zo is het ook gegaan bij die arbeiderswoningen de inkt van de sloopvergunning was nog niet eens droog toen ze werden gesloopt en toen de mensen zagen wat er gebeurde was het laat want de woningen lagen in no time tegen de vlakte. Protesteren kon niet want de vergunning was afgegeven en wie heeft na 6 weken het Stadsblad nog?
   De slager die naast Vos zat moest een paar jaar geleden ook al weg want Vos had die ruimte nodig voor de uitbreiding van zijn zaak en netjes is de annexering van de slagerij niet gegaan!
   Gelukkig hebben we in Zaanstad keuze genoeg qua supermarkten en ik winkel nooit bij AH, dit zouden veel meer mensen moeten doen,laat Vos links liggen en ga naar de Dekamarkt, Deen, Vomar, Dirk, Aldi of Lidl

 • Nicky075

  Fraude, corruptie en nepotisme de 3 pijlers van ons neoliberaal systeem. Dit is een mooie manier van het grootkapitaal om extra parkeerplekken te krijgen.

 • Willemsen

  Misschien de huidige stadsecoloog Gijs Doeglas eens om reactie vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *