Brand in ’t Huis Assumburg, Assendelft

Maandagochtend – 21 augustus – is omstreeks 09.15 uur brand uitgebroken in een appartement op de begane grond van het pand ’t Huis Assumburg. ’t Huis Assumburg aan de Dorpsstraat heeft een lange geschiedenis als dorpsherberg (tot 1911) en later als hotel en café. 

Buren hoorden het rookalarm en hebben hierop de beheerder van het pand gewaarschuwd. De beheerder werkte vlak achter het pand en is meteen gaan kijken. In de keuken is er brand ontstaan en het appartement stond vol met rook. Vermoedelijk heeft een kat over de inductiekookplaat gelopen, waardoor deze is aangegaan en er brand is ontstaan. De beheerder heeft de brand geblust en de brandweer heeft nageblust, omdat de temperatuur erg hoog was.

Op het moment van de brand waren de bewoners niet aanwezig. Wel waren er twee katten, die door brandweer in veiligheid zijn gebracht. Ze werden in eerste instantie opgevangen in de brandweerwagen en even later opgehaald door de dierenambulance.

Stichting Salvage is aanwezig om de bewoners te ondersteunen in het afwikkelen van de schade. Een eerste inschatting van Salvage is dat schade al gauw oploopt richting € 20.000.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *