In de nacht van zaterdag op zondag – 24 september – werd tegen 02.00 uur brand ontdekt in een schuur aan de Ketelmeer in ’t Kalf.

De bewoonster werd ’s nachts wakker en rook een brandlucht. Hierop is zij beneden gaan kijken en ontdekte de brand in de schuur. Ze is meteen met haar man en kind naar buiten gegaan en heeft de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer kwam hierop met meerdere voertuigen ter plaatse.

Op de bovenste plank van een stellingkast is vermoedelijk iets gaan smeulen. Dit is vervolgens naar beneden gaan druppen en heeft voor brand en rookontwikkeling gezorgd. De brandweer haalde de smeulende goederen naar buiten en heeft deze geblust. De brand was snel onder controle.

Door de brand is er ook in de woning veel rook naar binnen gekomen. De brandweer heeft zowel de schuur als de woning gelucht. Stichting Salvage kwam ter plaatse om te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Salvage ging eerst naar het huis van de buren, omdat zij ook rook- en/of waterschade hebben opgelopen door de brand. De buren mochten meteen de woning weer in.

Daarna ging Salvage naar de getroffen woning om te kijken hoe groot de schade is. Of de bewoners ook hun huis weer in mochten of elders de nacht moesten doorbrengen is niet bekend. Buiten de schrik om en de ravage in de schuur raakte er gelukkig niemand gewond.

Bijdrage door Michel Schermer