Brug Krommenie defect, rijstrook afgesloten, scheepvaart gestremd

Door een defect kan de brug in Krommenie (N203) over de Nauernasche Vaart sinds dinsdagmiddag 25 oktober niet meer bediend worden.

Een rijstrook richting Uitgeest is afgesloten. Het scheepvaartverkeer door de Nauernasche Vaart is gestremd, de omvaarroute is over de Zaan. Het is onbekend hoe lang de stremming gaat duren.

Bij een inspectie bleek dat er in een van de assen scheurvorming plaatsvindt. Uit voorzorg wordt de brug vanaf 25 oktober daarom niet meer bediend voor scheepvaart. Scheepvaartverkeer moet omvaren via de Zaan. De provincie Noord-Holland doet onderzoek en zoekt naar oplossingen.

Eén rijstrook op de brug richting Uitgeest is afgesloten (dat leidde in de avondspits tot extra files). Verkeer richting Wormerveer en de N246 kan wel van de N203 gebruik blijven maken.

De brug zou eigenlijk in 2015 al vernieuwd worden, maar die plannen stuitten op verzet van onder meer Forbo. In 2018 werd vastgesteld dat de brug “aan het eind van haar levensduur” was. In maart ging de brug toen al dicht voor groot onderhoud.

In oktober van dit jaar deed Provincie onderzoek naar de brug omdat die “binnen een aantal jaar wordt vervangen.” Het gaat overigens over twee bruggen die volgens de provincie ‘grootschalig’ gerenoveerd moeten worden.

Lees ook:

De beide bruggen (foto De Orkaan, augustus 2021)
De plannen zoals die in 2015 werden gepresenteerd.

Door: Piet Bakker

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *