Brug N203 Krommenie definitief dicht

Goed nieuws voor automobilisten: de brug over de Nauernasche Vaart in de N203 bij Krommenie is definitief dicht. De brug is volgens de Provincie Noordholland “aan het eind van haar levensduur”.

Slecht nieuws voor de schippers van schepen hoger dan 2,60: die kunnen de brug niet meer gebruiken.

De brug is sinds eind vorige week afgesloten voor scheepvaartverkeer. Bij een inspectie werd geconstateerd dat het draaipunt van de brug hersteld moet worden.

De provincie bekijkt welke oplossingen er zijn om de brug alsnog te kunnen openen en sluiten.

Aanvankelijk zou de brug in de N203 tussen Wormerveer en Krommenie in juli 2015 al vernieuwd worden (nieuwe brug: onder), in het voorjaar van 2016 had het werk af moeten zijn.

De nieuwe brug was echter volgens Forbo te smal waardoor de schepen die de fabriek moeten bevoorraden er niet goed door zouden kunnen. De omgevingsvergunning die nodig is om de brug te vervangen werd niet door Zaanstad verleend. Volgens de gemeente was er “onvoldoende rekening gehouden met de belangen van linoleumfabriek Forbo.”

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Henk

    Nog een geluk dat het werk bij de Wilhelminasluis stil ligt, anders hadden alle schepen via Purmerend moeten varen om in Zaandam te komen.

  • luttik

    Ligt dat werk bij die sluis stil? Joh, ik dacht dat die sluis gedempt werd? Nee gekheid. En hoe lang gaat dit plan van deze nieuwe brug duren? Ook vijf jaar langer? Niet te hopen. En hoe zit dat met de Forboschepen? Dat gaat nu dus per wiel.
    Prachtige tekening, die nieuwe brug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *