Brug Krommenie pas na januari 2017 vervangen

De provincie Noord-Holland wilde de brug in de N203 “voor de komende 100 jaar gereed te maken voor veilig weg- en vaarwegverkeer”.

En snel: voor de Velsertunnel dicht gaat, anders zou het verkeer in Noord-Holland op te veel plaatsen vastlopen.

Planning was dat de werkzaamheden eind 2015 zouden beginnen en in april 2016 klaar zouden zijn.

Maar voordat deze problemen zijn opgelost, zijn er nieuwe gerezen. De nieuwe brug is volgens Forbo te smal waardoor de schepen die de fabriek moeten bevoorraden er niet goed door kunnen.

brug krommenie

De werkzaamheden aan de brug zijn dus uitgesteld. De omgevingsvergunning die nodig is om de brug te vervangen is nog niet door Zaanstad verleend. Volgens de gemeente is er “onvoldoende rekening gehouden wordt met de belangen van linoleumfabriek Forbo.”

Hoe lang gaat het duren? Het werk kan in ieder geval:

“niet op korte termijn starten. De planning, waarbij de vervanging van de brug vóór de start van de renovatie van de Velsertunnel gereed zou zijn, is daarmee niet langer haalbaar. De provincie gaat pas na de renovatie van de Velsertunnel starten met de werkzaamheden.”

Dat is volgens de planning van Rijkswaterstaat januari 2017.

Alle aanpassingen ter voorbereiding van de uitvoering worden verwijderd. De verkeersmaatregelen en omleidingen die deze week (per 16 november) zouden starten, komen te vervallen.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *