Bullekerk nu officieel van Stadsherstel

De Westzijderkerk – de Bullekerk dus – is nu officieel door Stadsherstel aangekocht. De kerk moet een cultureel centrum worden.

Voordat het zover is moet de kerk eerst verbouwd worden en moet duidelijkheid over de financiering komen.

Ruim twee jaar geleden werd de kerk, samen met de Noorderkerk, te koop aangeboden omdat het onderhoud van tweede kerken te duur voor de Protestantse Gemeente. In november 2018 werd bekend dat Stadsherstel de nieuwe eigenaar van de Westzijderkerk zou worden.

Begin dit jaar werd duidelijk dat Niels Busch (eerder eigenaar van Spaans restaurant Que Pasa aan de Rozengracht) en Gerbrand Klop (oprichter van De Bedrijvige Bij) de exploitatie van het nieuwe centrum voor hun rekening gingen nemen.

Voordat het zover is zal niet alleen verbouwd moeten worden maar moet ook duidelijkheid komen over een ‘substantiële’ financiële bijdrage van de Gemeente Zaanstad, “alleen van de horeca en een kaartje verkopen aan de deur kunnen we deze tent niet draaien” aldus Klop tegen De Orkaan in februari van dit jaar toen de plannen in de openbaarheid werden gebracht (artikel met filmpje en podcast).

Op de site van Stadsherstel een artikel over de geschiedenis van de Bullekerk.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *