Buschauffeuse in het gezicht gespuugd door passagier 🎥

Afgelopen zaterdag spuugde een passagier een vrouwelijke chauffeur in haar gezicht en schold haar uit met een hoop ‘kanker’. Dat gebeurde bij de bushalte aan het Weerpad in Poelenburg. 

De andere passagiers reageerden verbaasd en verontwaardigd. Een van hen benaderde ons. Hij vond het vreemd dat er over het incident ‘nergens iets te lezen’ was. Na het bekijken van het filmpje besloten we er alsnog iets over te schrijven: agressie tegen dienstverleners is niet acceptabel.

Op een filmpje dat in het bezit is van De Orkaan is het incident duidelijk vastgelegd. De dader is daarop ook goed te zien. We tonen je hier een klein stukje waarop de passagier onherkenbaar in beeld is:

De commotie begon toen een man de bus achterin betrad met een energiedrankje in zijn hand. Hij wilde niet betalen voor een vervoersbewijs en liet in plaats daarvan een verfrommeld bonnetje zien, waarbij hij beweerde dat hij het zojuist had gekocht.

Niet bereid om zich bij de situatie neer te leggen, werd de passagier steeds bozer. De chauffeur bleef kalm en volgde de protocollen door onmiddellijk hulp in te roepen via de Rapid Response Unit (ROV) en het Security & Verification (S&V) team. 

Op de halte Weerpad wachtte de buschauffeur op versterking. Dat zag de boze passagier niet zitten. Hij kwam naar voren en schreeuwde kwaad dat hij wel degelijk een kaartje had gekocht (‘kanker’ dit, ‘kanker’ dat) en dat alle andere passagiers voor niets zaten te wachten. Daarop verfrommelde hij het bonnetje, smeet het naar de buschauffeur, sloeg tegen haar spatscherm en draaide zich om, om weg te lopen. Vlak voordat hij vertrok, bedacht hij zich. Hij draaide zich naar de chauffeur en spuugde recht in haar gezicht. 

Connexxion laat weten dat de chauffeuse aangifte heeft gedaan.

Door: Nick Boeske en Merel Kan, woordvoerder Connexxion (verdere bronnen film/foto bekend bij redactie)

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Fraukje Nieuwenhuis

  Geen woorden voor. Hoop dat hij de bak in gaat of een flinke taakstraf onder streng regime.

 • Sandra Kemna

  Ja, dit is gebeurd bij mijn super lieve collega. Vreselijk, waarom doet iemand dit een ander aan voor een kaartje! Wie denkt hij dat hij is dan, dat hij boven de regels staat. Iedereen spreekt er schande van en zijn gezicht is bij al onze chauffeurs in het geheugen gegrift. Het filmpje van de passagier heeft duidelijke beelden gelukkig. Makkelijk en laf om dit bij een vrouwelijke chauffeur te doen. Een echte lafaard dus! Zegt wel wat over deze persoon. Even een opmerking voor de schrijver……het woord buschauffeuse bestaat niet. Je bent buschauffeur. Je praat ook niet over een dokteres, slagerin, bakkerin etcetera. Het is de chauffeur van de bus of de buschauffeur!

 • Peter Bont

  Wat is het stil, laat de Oorkaan maar een storm worden, ben het zat. Spreek je uit of kijk NPO 1

 • Jan Schaap

  ‘Chauffeuse’, ‘dokteres’ en ‘ambtenares staan echt in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
  Dit geeft direct duidelijkheid omtrent het geslacht wanneer dit van belang is.

 • Wat de achtergrond is van iemand doet niet ter zake, dit is gewoon asociaal gedrag.

  Mijn voorstel is 200 uur kaartjes controleren in het ov, als taakstraf. Of zoiets

 • Dré Prijs

  De chauffeuse deed aangifte. Wat doet Connexxion? Je verwacht dat een bedrijf pal staat voor het personeel. Ik neem aan dat het bedrijf dan die aangifte doet of in elk geval OOK aangite doet. Het incident deed zich toch voor tijdens de dienst. Als Connexxion niets doet is dat zacht gezegd nogal bedenkelijk.

 • Ton Lameijer

  Let op mijn woorden. Connexxion doet NIETS ! Dat ligt gevoelig ivm de etnische achtergrond van de dader. Heb dit zelf meegemaakt bij een aangifte bij de politie en toen werd mij al duidelijk dat er in dit land met twee maten gemeten wordt. Door dit te tolereren vergroot je de kans dat het vaker (ongestraft) gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *