CDA en VLW Wormerland: de lijst compleet

CDA Wormerland heeft de volledige kandidatenlijst bekendgemaakt. Achter wethouder Jeroen Schalkwijk staan Jan Rijken en Marlies Holdener de Geer op 2 en 3.

Bij de Vereniging Liberaal Wormerland (VLW) voeren Ronald Hendriks, Alie Smit en Kick Luttik de lijst aan.

Van de zeven partijen die meedoen met de verkiezingen van 21 maart zijn de lijsttrekkers bekend. Naast CDA en VLW zijn dat PvdA (Kees van Waaijen), GroenLinks (Harold Halewijn), VVD (Rob Berkhout), D66 (Hans Kramer) en POV (Jan Boer). De SP (nu 2 zetels) doet niet mee met de verkiezingen. POV is nieuw, D66 is terug na 12 jaar afwezigheid.

Op maandag 5 februari 2018 moet de kandidatenlijst ingeleverd worden.

CDA

 1. Jeroen Schalkwijk
 2. Jan Rijken
 3. Marlies Holdener de Geer
 4. Martin van Druten
 5. Albert Stol
 6. Henk Roeleveld
 7. Cor Burger
 8. Alice Kappel
 9. Joke Kramer Kea
 10. Jan Carel Nijdam
 11. Dick Pranger
 12. Co Konijn
 13. Cor Bijvoet
 14. Walter Loonen

POV

De POV doet voor het eerst mee met de verkiezingen. Kandidaten zijn voorzitter Jan Boer, Carmen Ton-Betjes en secretaris Maarten Haalboom (allen uit Oostknollendam). Als de POV in de raad komt klopt het motto van de VLW “De enige lokale partij van Wormerland” niet echt meer.

VLW

Op 12 december zijn ook de 10 kandidaten bekendgemaakt van de Vereniging Liberaal Wormerland: de oppositiepartij (nu 4 zetels) gaat de verkiezingen in met Ronald Hendriks als kopman.

 1. Ronald Hendriks (Wormer)
 2. Alie Smit (Neck/Wijdewormer)
 3. Kick Luttik (Wormer)
 4. Ed van Rijn (Jisp)
 5. Hans Bethlehem (Wormer)
 6. Fred Groot (Oostknollendam)
 7. Herman Al (Wormer)
 8. Yvonne de Graaf (Wormer)
 9. Willem Lijnzaat (Wormer)
 10. Jan Biere (Wormer)

Tussen VLW en VVD (de partij waar VLW-voorman Hendriks ooit begon) botert het niet echt. VVD-lijsttrekker Rob Berkhout sprak zijn verbazing uit over het blocken van zijn Twitter-account door VLW’er Ed van Rijn:

“Een gemeenteraadslid, een volksvertegenwoordiger, die mij op Twitter blokkeert! Nou zeg …… dát is fijne democratie.”

D66

 1. Hans Kramer
 2. Peter de Vries
 3. Bart de Waard
 4. Christiaan Pielkenrood
 5. Dennis van den Braak
 6. Hans Kleij

PvdA

Wethouder Kees van Waaijen wordt lijsttrekker voor de PvdA in Wormerland. Van Waaijen wil in de komende periode opnieuw wethouder worden. Het zou voor hem de vierde keer worden.

Kees-Jan Kindt is beoogd fractievoorzitter en de nummer 2 bij de PvdA. Nieuwe gezichten zijn Monique Klootwijk (3), Hans Verver (4) en Ivo Holshof (5). ‘Oudgedienden’ Coen Ricken, Herman Broenland en Nico Groot zijn lijstduwers. Ook het verkiezingsprogramma is gepubliceerd.

GroenLinks

Harold Halewijn is lijsttrekker bij GroenLinks. De kandidatenlijst voor de gemeenteraads­verkiezingen van GroenLinks bestaat volgens de partij voor 50% uit vrouwen (wij rekenden het na en kwamen tot 48%).

Elly Fens, nu wethouder voor GroenLinks in Wormerland, staat op de tweede plaats. Raadslid Remco Doorn is nr 3. Karen Schoonheim en Frans Stoop zijn nieuw, Bente Ferwerda is met 17 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Frans Koelemeijer, raadslid met vele jaren ervaring, is lijstduwer voor GroenLinks.

 1. Harold Halewijn
 2. Elly Fens
 3. Remco Doorn
 4. Karen Schoonheim-Bakker
 5. Frans Stoop
 6. Bente Ferwerda
 7. Hans Mandjes
 8. Liesbeth Bijmoer
 9. Jan Stevens
 10. Monique Nooij
 11. Ron Miedema
 12. Joke van der Stok
 13. Klaas Waal
 14. Gre Waal-Daenen
 15. Sorrel Jansen
 16. Nico Koelemeijer
 17. Anneke Wams
 18. Frank Bakkum
 19. Mieke Wielinga-Beeks
 20. Peter Roos
 21. Frans Koelemeijer

VVD

De lijst van de VVD, de partij heeft nu 4 zetels in de raad. Rob Berkhout is lijsttrekker bij de VVD.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Peter Blokker

  waarom is de lijst van de PVDA anders als de rest,hebben ze bij de orkaan die partij liever niet en gaat hun voorkeur uit naar de VVD vandaar dat die dik is afgedrukt? zodat men die blijft onthouden.

  • De Orkaan

   Ja, goed gezien. DIK gedrukt betekent “daar moet je op stemmen”… dat is duidelijk natuurlijk.

   (helaas: het is luiheid, bij de VVD hadden ze een plaatje gepost en dat hebben we copy/paste erin gezet in plaats van alle namen over te tikken; bij de PvdA zijn alleen de eerste vijf plaatsen bekend, op welke posities de lijstduwers staan hebben ze nog niet bekend gemaakt)

 • Rob Berkhout

  Onze eerste vrouw is Yvonne de Boer-Kocx (sorry voor haar foute aanduiding Cocx). Mag verder wel vetgedrukt blijven hoor . Overigens: het botert best wel aardig hoor tussen VLW en de VVD. Alleen mijnheer Van Rijn blokt me; is niet erg; ik volgde hem niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *