Winkelgebieden in Krommenie, Wormerveer en Zaandam moeten per 1 januari 2026 Zero Emission Zones (ZEZ) worden. Er worden alleen ‘schone’ vracht- en bestelauto’s toegelaten (bakfietsen of hondenkarren mogen wel dachten wij dan).

Wij kregen een uitnodiging van de ‘werkgroep duurzame mobiliteit van Green Business Club Zaanstad’ die op dinsdag 31 oktober een informatiebijeenkomst over de ZEZ’en organiseert in de Bullekerk in Zaandam.

Ook de Winkeliersvereniging In de Zaanbocht, DOKA winkeliersvereniging Krommenie, Stadshart Zaandam, Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid (OVZZ), Businesspark Wormerveer, Green Business Club Zaanstad en de Gemeente Zaanstad zijn aanwezig op de bijeenkomst.

“Tijdens de bijeenkomst kijken we naar mogelijke collectieve oplossingen, zoals Zero Emission Stadslogistiek (ZES). Rinse van der Woude, directeur Hubbel Stadslogistiek zal een presentatie geven over hoe je door samen te werken op een efficiëntere en schonere manier de levering van goederen kan organiseren. Daarnaast is er ruimte om in gesprek te gaan over individuele bedrijfsvraagstukken die komen kijken bij de overgang naar e-mobiliteit en een duurzame bedrijfsvoering.”

De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 31 oktober in de de Bullekerk aan de Westzijde 75 in Zaandam. De deuren gaan open om 19.00 uur en het programma is van 19.30 uur tot 22.00 uur. Toegang is gratis. Wel is het verzoek om u te registreren op www.greenbusinessclub.nl/zaanstad. Op vertoon van uw ticket ontvangt u gratis koffie en thee.

De Orkaan schreef al diverse keren over de emissievrije zones, bekijk die artikelen hier.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Green Business Club Zaanstad en eerder nieuws op De Orkaan. Afbeelding uit Orkaan-archief.