Coffeeshop Moonlight week dicht

In de strijd tegen ondermijning heeft de gemeente Zaanstad een nieuwe klap uitgedeeld: Coffeeshop Moonlight aan de Czarinastraat moet tijdelijk de deuren sluiten.

De politie constateerde dat de eigenaar – de enige leidinggevende – tijdens openingsuren niet aanwezig was terwijl dat wel verplicht is. Dit was eerder dit jaar ook al geconstateerd.

De rechter besloot gister dat Moonlight van woensdag 9 augustus 12.00 tot en met woensdag 16 augustus 12.00 dicht moet.

De eigenaar tekende bezwaar aan tegen de voorgenomen tijdelijke sluiting, de rechter stelde de gemeente gisteren in het gelijk en keurde de tijdelijke sluiting goed.


Lees ook: Moonlight gesloten? Helemaal niet! “We zijn op vakantie!”


Zaanstad laat weten:

Met de tijdelijke sluiting wil de gemeente verdere verstoring van de openbare orde en veiligheid en het woon- en leefklimaat voorkomen. Gemeente Zaanstad hanteert een vaste gedragslijn waarbij tot tijdelijke sluiting of intrekken van de vergunning wordt besloten als de APV wordt overtreden doordat de leidinggevende niet aanwezig is tijdens openingsuren.

Volgens gegevens van het FD wordt Moonlight (Czarinastraat 34, Zaandam) geëxploiteerd door Erdogan Mayda (1958) terwijl het pand van Özcan Koca (1967) is.

De actie is niet de eerste van de gemeente in de Czarinastraat, drie keer dit jaar werden panden gecontroleerd. De gemeente liet weten zeker 20 panden in de straat op het oog te hebben.

In april vorig jaar sloot Zaanstad een illegale coffeeshop tegenover Moonlight die daar met valse documenten door de eigenaar van Moonlight was gestart. De gemeente kondigde aan een klacht tegen de eigenaar in te dienen.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Ed de Keijzer

  Jammer dat Ruud Vreeman ons gaat verlaten.
  Onze vorige burgemeester heeft behoorlijk steken heeft laten vallen met betrekking tot bestrijding van drugsoverlast, geluidsoverlast, vernieling en vervuiling.
  Nu maar hopen dat dit beleid door de opvolger verder wordt uitgebouwd !

 • Ruud

  “De eigenaar niet aanwezig” Dat is wel heel fanatiek spijkers op laag water zoeken …
  Resultaat? meer overlast heb ik zo het idee….
  # legaliseer het gewoon….is dat kinderachige gedoe helemaal niet nodig..

 • Czaar Peter

  Natuurlijk is het spijkers op laag water zoeken, je kan moeilijk verwachten dat de eigenaar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, 7 dagen per week aanwezig is.
  Het is überhaupt een wonder dat deze koffieshop nog bestaat, de eigenaar vervalste vorig jaar nog een vergunning om een koffieshop aan de overkant van de straat te openen, lijkt mij genoeg reden om de vergunning van Moonlight ook in te trekken.

 • SEW

  Jammer dat mijn reactie gewoon niet geplaatst wordt

 • SEW

  Zo zie je maar dat jullie dit allemaal doen in samenwerking met de gemeente.

  Er is geen enkele belediging of bedreigig neer gezet!!!

  Er is alleen gevraagd aan de heer Czaar Peter gevraagd hoe hij weet dat de eigenaar 7 dagen per week de hele dag aanwezig moet zijn. Zijn er geen andere leidinggevende aanwezig dan?

  Net zoals de heer Czaar Peter vindt dat de vergunning wordt ingetrokken hoop ik dat karma hem komt halen.

  Vraag me af waar een belediging en bedreiging staat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *