Connexxion laat chauffeurs en passagiers in onzekerheid

Morgen wordt het spek, en spekglad. Het KNMI heeft code rood gegeven tussen 03.00 uur en 10.00 uur vanwege de ijzel. Vervoersmaatschappij EBS Waterland heeft daarop direct besloten hun bussen in ieder geval tot 9:00 uur in de ochtend binnen te houden.

Connexxion wil daar niet aan.

Connexxion laat het afhangen van de nachtdiensten op Schiphol: als zij rijden, dan mag de ochtendploeg morgen ook 5:00 uur aantreden. Officieel hebben zowel de passagiers als de chauffeurs nog geen bericht gekregen.

De taxi’s van Connexxion rijden overigens niet voor 12:00 uur in de middag.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Pleun van Dooren

  Dit is typisch Connexxion zij doen dat al jaren met alles wat onveilig is op de weg.
  Of dat nu sneeuw, ijzel of storm is zij dragen de chauffeurs op om te blijven rijden. Zo zijn er ook gemeentes die heel laat maatregelen nemen waar ook lijnen rijden.
  De chauffeurs moeten zelf de verantwoordelijkheid nemen om de bus stil te zetten als het te gevaarlijk is.

  • Valentijn Sessink

   … waarbij overigens opgemerkt dat, wanneer het weer zó ernstig is dat zelfs de treinen uitvallen, er doorgaans bussen worden ingezet. (Nee, gelukkig niet altijd, soms is het ook voor busverkeer te bar).

   Overigens rijdt hier zojuist Connexxion-bus 64 voorbij, blijkbaar is het vanochtend goedgekomen met het opstarten van de dienstregeling.

  • Fred van vliet

   Beste pleun ……
   Ik ben het zeker niet met je eens want bij ons zijn ze zeker niet nalatig of onverantwoord bezig.
   Mijn ervaring is dat alles puur om de veiligheid voor de passagier en voor ons als chauffeur, hoevaak dat niet in de uitleg van de maatregelen wordt medegedeeld.
   Dergelijke weersomstandigheden brengen nu eenmaal wat onzekerheden met zich mee ….. dus praat geen onzin en als je een teleurgestelde chauffeur bent of was….. dan zijn er andere kanalen voor om dat op te lossen.

 • Harald Danser

  Wat een negatief gepraat. De bussen konden prima rijden maar lopen over de stoep was een ander verhaal. Ik was blij dat mijn bus er was rond 7.40 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *