Connexxion: vanaf maandag extra (normale) rit

Vanaf aankomende maandag 30 maart zal op de lijnen 391 en 394 naar Amsterdam, Centraal Station van maandag tot en met vrijdag een half uur vroeger (normale tijd) worden gereden, laat Connexxion ons weten.

Connexxion was overgegaan op de zondagsdienstregeling, maar deze bleek niet goed toegespitst op de spits.

De bussen waren te vol, waardoor het niet mogelijk was gepaste afstand van andere reizigers te bewaren.

Eerder deze week liet de maatschappij daarom extra bussen rijden op de drukke lijn, maar wel volgens de zondagsdienst. Vanaf maandag zullen de 391 en de 394 in de spits ook ‘normaal’ gaan rijden. Dit betekent dat Lijn 391 om 7:06 uur start van halte Zaandam, Schipbeek en dat Lijn 394 start om 7:05 uur van halte Zaandam Station:

‘Op deze wijze kunnen reizigers eerder op hun werk komen en is de spreiding van het aantal mensen per voertuig beter geborgd. Deze ritten staan echter pas (helaas) vanaf 5 april in de actuele reisinformatie.’

Sinds een paar dagen rijdt Connexxion al met ‘dubbele’ bussen om de ergste drukte bij de nieuwe ‘zondagsdiensten’ in de ochtendspits te voorkomen.

volle bussen corona connexxion 2

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Sandra Vermeer

    Waarom rijden er geen bussen van Ijnuiden naar Driehuis station vanaf zondag? Ik werk in de zorg, hoe moet ik naar mijn werk en thuis komen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *