Crommenije uitgesteld, Olfhof: “enorm balen”

De gemeente Zaanstad heeft geen aannemer kunnen vinden die zwembad De Crommenije in Krommenie binnen de begroting wil bouwen.

De bouw die eigenlijk al eind vorig jaar had moeten beginnen wordt voor minstens voor “enkele maanden” uitgesteld.

Wethouder Jeroen Olthof (sport) schrijft op zijn Facebook-pagina:

De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met de aanbesteding. We hebben helaas nog geen aannemer die het nieuwe zwembad kan bouwen binnen het budget en de voorwaarden uit het bestek. De komende tijd moeten we verder onderhandelen om alsnog een bouwer te vinden. We zijn op dit moment in gesprek met meerdere aannemers.

Het is enorm balen, maar de start van de bouw, die eind 2015 was gepland, moet hierdoor enkele maanden worden uitgesteld. Dit zal ongetwijfeld ook gevolgen hebben voor de openingsdatum van het nieuwe zwembad. Hoe groot die gevolgen zijn, is nog niet duidelijk.

Olthof laat uitzoeken of het mogelijk is om de buitenbaden eerder op te leveren dan de binnenbaden zodat er toch eerder gezwommen kan worden in dat deel.

In de brief aan de raad schrift Olthof: ” Eind oktober bleek dat er voor de installaties en de waterzuivering passende
inschrijvingen waren gedaan, maar voor het bouwkundige deel van het project niet.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • M de Haas

  Hoe zijn ze dan in eerste instantie aan het bedrag gekomen wat de bouw moest gaan kosten? Is zo’n budget natte vingerwerk?

 • Derek

  Kansloos. Laat het gewoon een buitenbad blijven.

 • Elma Duijf

  wij hebben hier in Brabant een schitterend binnenzwembad bij een buitenbad (baden) gekregen. Is gebouwd door Vaessen (gespecialiseerd in sporthallen en zwembaden). Zelf vanuit het buitenland komt met het zwemcomplex bekijken (25 meter bad, 50 meterbad en doelgroepenbad, horeca etc.). Misschien een goede partij (bouwer) voor het zwembad in NH.

 • Theo

  Dat krijg je als je voor een dubbeltje op eerste rang wil zitten. Reserveer nu eens een ruimer budget. Je praat hier over een project wat de komende 50 jaar veel zwemplezier gaat opleveren. Brevet van de gemeente Zaanstad. Hier is men al jaren mee bezig. Had maar geluisterd tijdens de raads vergaderingen in april 2015 waar een gast spreker( manager zwembad Edam ) uit de doeken heeft gedaan van een gelijkwaardig bad als de Crommenije waar men middels een renovatie een geheel nieuw zwembad heeft gekregen voor de helft van het budget wat is gereserveerd voor de Crommenije en het bad is tijdens de renovatie niet gesloten geweest dus ook geen exploitatie verliezen. Nee daar werd niet naar geluisterd en er moest en zou een nieuw zwembad komen. Prestigeprojecten van de wethouder???

 • Kaatje

  Het zal weer niet Zaanstad wezen,eerst slopen en dan geen geld.
  Alle sport activiteiten worden al verbannen naar Assendelft er blijft niks over in Krommenie.
  Nu dus voorlopig ook GEEN zwembad meer.
  Maar ja de Burgermeester zwemt waarschijnlijk toch niet.
  Ook zijn er geen aannemers ,hoezo geen werk!!!!

 • Doets

  en dan wel alvast gaan slopen??????????? terwijl je nog niet eens een aannemer hebt die het uit gaat voeren. Wat is dat toch slecht geregeld zeg. Laat het bad gewoon open!!! en bouw eventueel het binnenzwembad erachter. Kan alles blijven draaien.

 • vera

  ongeloofwaardig verhaal weer. ik geloof dat hier weer eens een vies spelletje gespeeld wordt.

 • Gerard

  Zoals gewoonlijk blijkt de overheid weer onbetrouwbaar en onbekwaam in alle opzichten!

 • Kees

  Ik ben een van de oorspronkelijke bewoners van Saendelft-oost en herinner me nog de heisa over het wel dan niet bouwen van een fase van Saendelft.
  Wethouder Horselenberg , kennen we deze nog?
  Ze is later burgemeester geworden. Zo gaan die dingen.
  Dus de huidige wethouder zit geramd!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *