Cultuurcluster morgen in Zaans Beraad

Morgen, donderdag 3 december worden de “eerste beelden van het Voorlopig Ontwerp” van het Cultuurcluster door wethouder Dick Emmer gepresenteerd in het Zaans Beraad.

Bij de presentatie zal behalve Dick Emmer ook de architect aanwezig zijn. In de uitnodiging staat dat “visueel het gehele ontwerp (laatste stand van zaken als tussenstand)” gepresenteerd zal worden.

De laatste versie die openbaar gemaakt is kan hier bekeken worden. Begin november werd aangekondigd dat de plannen voor eventuele woningbouw op het gebouw onderzocht worden. Dus we gaan er vanuit dat er nieuwe informatie wordt gegeven.

Alle berichten over het Cultuurcluster die op De Orkaan verschenen zijn hier te bekijken.

dakhof

Voor de raad is het vooral belangrijk om te weten of er een consortium gevonden kan worden die het bedrag voor de afgesproken prijs van € 30 miljoen kan bouwen (en is er nog een no go moment als dat niet het geval is?). En of er voldoende garanties zijn dat de rekening voor Zaanstad niet op gaat lopen.

De actiegroep Kultuurklutser die tegen de bouw is, geeft niet op. Er zijn inmiddels bijna 2400 handtekeningen verzameld. Er zijn er 5000 nodig voor een referendum.

De bijeenkomst begint om 19:00, het cultuurcluster komt rond 20:30 aan de orde.

presentatie cultuurcluster

 

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Maya Kauwen

    Ik vind zo’n cultuur cluster overbodig. Wie mist dat ?? Woningen zijn harder nodig. En dan wel betaalbaar voor starters/jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *