Damloop waarschuwt: niet te hard lopen!

Het kan zondag wel 25 graden worden bij de Dam tot Damloop. Organisator Le Champion vraagt de lopers bij deze ‘zware editie’ dan ook hun looptempo te verlagen: “loop verstandig, luister naar je lichaam en houd je medelopers in de gaten.”

De Dam tot Damloop werd in 2019 al eens stilgelegd vanwege de hitte. De laatste 4.000 deelnemers mochten toen niet starten. Een aantal deelnemers zijn in koelbaden gezet. In 2019 liep de hitte op tot 27 graden.

Lees ook: Liveblog Dam tot Dam-wandeltocht

Er worden extra maatregelen genomen om de kans op oververhitting te voorkomen. Zo wordt er een extra waterpost ingezet rond het 15-kilometerpunt en worden op het parcours en bij de finish er extra koelmiddelen ingezet.

De tijdwaarneming wordt gedeactiveerd bij de recreanten, om te ontmoedigen dat lopers toch te hard gaan lopen. Er wordt voor de start geen warming-up gegeven. Ook wordt de start opgerekt, waardoor er maximale spreiding op het parcours is, en ook meer ruimte is voor de medische zorg. De nieuwe starttijden (alleen voor recreanten) zijn hier te vinden.

Aan omwonenden wordt gevraagd om extra verkoeling te regelen voor lopers: bekertjes water, sponzen en watersproeiers.

Lees ook:

Door Piet Bakker. Bronnen: website Damloop, eerder nieuws op De Orkaan (2019), foto: De Orkaan (2029).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *