Onze uitslagenredacteur liep de Dam tot Dam-wandeltocht en zat zondag met ‘love biene’ de uitslagen op te zoeken van de overige Zaanse sporten.

Het kan altijd zwaarder zag hij. Zo kregen de Kraaien een viertienklapper te verduren. Verder waren er wel honkbalsucces en korfbaltreffers. Rugby werd afgelast.

Dit zijn de sportuitslagen van 16 en 17 september.

Zaterdag 16 september

Honkbal

Cromtigers speelde, drie wedstrijden voor het einde van de competitie, thuis in Assendelft. De ploeg ontving directe concurrent HCAW uit Bussum en won knap. Hiermee stijgt de ploeg met 18 punten naar plek 7 op de ranglijst.

WedstrijdUitslag
2e klasse B herenCromtigers – HCAW 37-3

Korfbal (veld)

Speelronde twee in het veldkorfbal bracht wederom een zonnige zaterdagmiddag voor de Zaanse korfballers. Dat resulteerde in veel doelpunten en de nodige punten voor de Zaanse verenigingen.

WedstrijdUitslag
Ereklasse 4KZ – Dalto29-15
Ereklasse 5Groen Geel – AWDTV18-17
Overgangs klasse 5KIOS – KVZ ’2313-24
1e klasseSporting Badhoevedorp – Furore14-14
Roda – Atlantis16-21
3e klasseOKV – Helios15-15
4e klasseZaandam Zuid – ESDO12-15
KVZ ’23 won vorige week de eerste wedstrijd in het bestaan van de fusieclub.

Rugby

De start van een nieuw seizoen in het Rugby voor Zaandijk…. is uitgesteld.
Kersverse coach Walter van Ling legt uit hoe dat zo is gekomen:

“Wij hebben gevraagd om m te verzetten vanwege te weinig spelers. Een behoorlijk aantal spelers zitten bij de wk in Frankrijk. Spakenburg speelt vanuit geloofsredenen op zaterdag. De indeling vanuit de bond kwam pas 2 weken geleden waardoor we ook een aantal spelers hadden die moesten werken en niet meer konden schuiven.”

WedstrijdUitslag
2e klasse noord (H)R.C. Spakenburg – ZaandijkAfg.

Zondag 17 september

Hockey

Over speelronde twee in het hockey kunnen we kort zijn. De heren kraaien kregen het flink te verduren en de dames speelden niet dit weekend.

WedstrijdUitslag
3e klasse herenWestland – De Kraaien14-0

Honkbal

Odis won zondag in een spannende wedstrijd in de laatste inning van RCH Pinguins 3.
Coach Eric Stans:

“In de 1e inning komt RCH gelijk op een 0-1 voorsprong en in de 2e inning scoort Odiz 2x en neemt de leiding over. Odiz weet in de 5e inning alle honken vol de krijgen en Dyon v/d Zee slaat met een mooie 2 honkslag 3 punten binnen en heeft een 6-1 voorsprong. In de 7e inning maakt odiz een paar fouten en is de voorsprong weggegeven 6-7 maar odiz weet de stand weer gelijk te trekken. De laatste 2 inningen gaat het gelijk op, in de 9e inning staat het 9-9 en inde gelijkmaken de slagbeurt slaat Jesse Stans met 2 uit het winnende punt binnen.”

WedstrijdUitslag
4e klasse B herenOdiz Frogs – R.C.H. Pinguins10-9

Door Edwin Kleiss, foto boven is van Nick Boeske (Tata- en KLM-lopers bij Dam tot Dam).